Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά - Ποιοι θα πληρωθούν

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά - Ποιοι θα πληρωθούν

Αναδρομικά: Η ώρα του ταμείου για 1 εκατ. συνταξιούχους - Τα ποσά που θα λάβουν

sidakseis_psigeio_eurokinissi
Μια «ανάσα» βρισκόμαστε πριν από το μήνα Οκτώβριο, όπου αναμένεται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο να δοθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ενα εκατομμύριο συνταξιούχοι από τον ιδιωτικό τομέα και τον δημόσιο τομέα προβλέπεται να δουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Συγκεκριμένα, επιστροφές από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 περιμένουν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, που είχαν πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά συνταξιοδοτικό εισόδημα το 2012. Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τα αναδρομικά του 11µήνου (11 Ιουνίου 2015 έως 13 Μαΐου 2016) µόνο από τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ οι συνταξιούχοι που θα τα λάβουν παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις – μειώσεις δώρων και επικουρικών.

Για να λάβει ένας συνταξιούχος αναδρομικά τον Οκτώβριο θα πρέπει να πληροί δυο βασικές προϋποθέσεις: -Να είναι παλαιός συνταξιούχους δηλαδή να έχει υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησής του πριν από τις 13 Μαίου του 2016 και  να είχε το 2012 ή όταν βγήκε η σύνταξή του (σε κάθε περίπτωση πριν τον Μάιο του 2016) άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών ποσών των κύριων συντάξεων και στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Δείτε ΕΔΩ τον οδηγό της ΑΑΔΕ για τις πράξεις διοικητικού/διορθωτικού προσδιορισμού φόρου που εκδίδονται από 1.1.2020

Βήμα βήμα πώς θα  υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε 



Βήμα 1 - Είσοδος στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ – www.efka.gov.gr. Μεταβαίνετε στο ηλεκτρονικό μενού για τους συνταξιούχους και επιλέγετε "Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος".
Κλείσιμο
anadromika_sidaksiouxoi_efka
Βήμα 2 - Συνεχίζετε στο τέλος της ενότητας «Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 01/01/2019»  και επιλέγετε το κουμπί «Είσοδος στην Υπηρεσία»


efka_anadromika_efka_photo
Στη συνέχεια επιλέγετε τον σύνδεσμο «Συνέχεια στο TAXISNET».

Με την επιλογή στον σύνδεσμο αυτό, το σύστημα ανακατευθύνει τον χρήστη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου απαιτείται να εισάγει τους κλειδάριθμους που χρησιμοποιεί για την είσοδο στο TAXISNET.
anadromika_efka_taxisnet
Μετά την είσοδο στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ με τους κλειδάριθμους (Username και Password) του Taxisnet πατάτε το κουμπί «Είσοδος» και μετά «Εξουσιοδότηση» ώστε να γίνει Πιστοποίηση-Εξουσιοδότηση στην ΑΑΔΕ.Ολοκληρώνοντας αυτή την διαδικασία, ο συνταξιούχος μεταφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ όπου θα πρέπει να εισάγει τον Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. και να πατήσει το κουμπί «Είσοδος» προκειμένου να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση και να περάσει στο επόμενο βήμα. 

Στο επόμενο βήμα και μετά την πιστοποίηση ο συνταξιούχος οδηγείται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 1/1/2019» και εμφανίζεται σχετικός πλοηγός με προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εκεί ο συνταξιούχος πρέπει να συμπληρώσει στο έτος πληρωμής το 2019 και στο μήνα οποιοδήποτε μήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο.  Στην επόμενη οθόνη λοιπόν πατάμε το κουμπί "Εκτύπωση" για να εμφανιστεί το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων. 

Ο συνταξιούχος προσθέτει τα δυο ποσά που αντιστοιχούν στην Μείωση 4051/2012 και στη Μείωση 4093/2012 και πολλαπλασιάζει επί 11. Το γινόμενο είναι το ποσό των αναδρομικών που δικαιούται ο συνταξιούχος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Γιανκόπουλος: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που πρωτοστατεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 25χρονος στο Ασκληπιείο - Πώς βρέθηκε στη ΜΕΘ έπειτα από δύο αρνητικά τεστ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο protothema.gr: Σηκώνομαι 4:30, στις 5:30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης