H EKT αυξάνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 600 δισ.

H EKT αυξάνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 600 δισ.

Στα 1,35 τρισ. ευρώ αυξάνει το έκτακτο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης

lagarde423
H EKT ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στο 1,35 τρισ. από 750 δισ., κάνοντας νέα, ισχυρή «ένεση» στην οικονομία της Ευρωζώνης με 600 δισ. ευρώ.  Επιπλέον, η ΕΚΤ ανακοίνωση την παράταση του PEPP (πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έκτακτης ανάγκης για την πανδημία) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 από τέλη Δεκεμβρίου του 2020.   Η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα ανέμενε ότι το PEPP θα αυξανόταν κατά 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Η σημερινή απόφαση ανεβάζει κατά 100 δισ. τα προσδοκώμενα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

(1) Το κονδύλιο για το πρόγραμμα αγοράς έκτακτης ανάγκης για πανδημία (PEPP) θα αυξηθεί κατά 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύνολο 1.350 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε απάντηση στην αναθεώρηση προς τα κάτω της πανδημίας στον πληθωρισμό στον ορίζοντα προβολής, η επέκταση PEPP θα διευκολύνει περαιτέρω τη γενική στάση της νομισματικής πολιτικής, υποστηρίζοντας τις συνθήκες χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία, ειδικά για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Οι αγορές θα συνεχίσουν να διεξάγονται με ευέλικτο τρόπο με την πάροδο του χρόνου, σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και μεταξύ δικαιοδοσιών. Αυτό επιτρέπει στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποτρέψει αποτελεσματικά τους κινδύνους για την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.

(2) Ο ορίζοντας για καθαρές αγορές στο πλαίσιο του PEPP θα επεκταθεί τουλάχιστον στα τέλη Ιουνίου 2021. Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του PEPP έως ότου κρίνει ότι η φάση κρίσης του κορωνοϊού έχει τελειώσει.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σάμο ο Βασίλης Κικίλιας - Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

«Εξαφανίστηκαν» οι ξαπλώστρες από τις παραλίες της Μυκόνου

Στα βήματα του Ιακώβου βαδίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης