Αποθέωση στο Καλλιμάρμαρο: Άλλη μια συναυλία των Scorpions πέρασε στην ιστορία

Αποθέωση στο Καλλιμάρμαρο: Άλλη μια συναυλία των Scorpions πέρασε στην ιστορία

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν το θρυλικό συγκρότημα να ροκάρει - Πλούσιο υλικό ανέβαζαν διαρκώς στο twitter όσοι είχαν την τύχη να τους δουν από κοντά

tftfttw
Άλλη μια συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος της ροκ των Scorpions πέρασε στην ιστορία. Ο Klaus Meine και τα άλλα παιδιά χάρισαν μαγικές στιγμές σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν χθες στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Καλησπέρα Αθήνα», είπε ο Klaus το βράδυ της Δευτέρας ανοίγοντας της συναυλία του συγκροτήματος.

O 70χονος Γερμανός τραγουδιστής είπε ότι είναι τιμή του να παίζει σε αυτό το στάδιο, καλωσορίζοντας στη σκηνή την ΚΟΑ, η οποία υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, ερμήνευσε ορχηστρικά το «Days of glory».

Scorpions - Like a hurricane live in Athens at Kallimarmaro 4K


Στη συναυλία, υπό τον τίτλο «Once in a Lifetime», οι παλαίμαχοι της ροκ σκηνής, που έχουν μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, με την Κρατική KOA, παρουσίασαν με συμφωνικό ήχο μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Κλείσιμο
Με τη συγκεκριμένη συναυλία, το θρυλικό συγκρότημα - ένα από τα πιο μακρόβια και εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του σκληρού ροκ- δημιούργησε μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής.

Scorpions live concert Athens Kallimarmaro stadium-Scorpions live Αθήνα Καλλιμάρμαρο στάδιο 16/7/18


Η μουσική συνάντηση των Scorpions και της ΚΟΑ ακολούθησε το μουσικό αποτύπωμα του Αυστριακού μαέστρου Christian Kolonovits και τη συναυλία που έδωσαν οι Γερμανοί ρόκερ με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου.


Scorpions
Scorpions1
Scorpions2

Scorpions3
Scorpions4
Scorpions5
Scorpions7
Scorpions8
Scorpions6
Scorpions9
Scorpions10
Scorpions11



Πάρτι και στο twitter

Πάρτι για το θρυλικό συγκρότημα στήθηκε και στο twitter με τους χρήστες να ανεβάζουν υλικό από τη μεγαλειώδη συναυλία ενώ χρήστης ανέβασε φωτογραφία που είχε με εισιτήριο του συγκροτήματος από το 1990.


Κάποιοι δε έκαναν λόγο για κακή ποιότητα στον ήχο.


Ποιοι είναι οι Scorpions
Οι Scorpions σχηματίστηκαν στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας, το 1965. Έμειναν ενεργοί σε όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν, ενώ έχουν κερδίσει δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους γεμίζοντας διαρκώς στάδια σε πολλές χώρες τις οποίες επισκέπτονται για συναυλίες. Το «Animal Magnetism» του 1980 ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, ενώ το «Blackout» του 1982, με το χιτ «No One Like You», κέρδισε τη διάκριση του πλατινένιου.

Το «Love At First Sting» του 1984, με τραγούδια όπως το «Rock You Like A Hurricane», γνώρισε επίσης επιτυχία και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα. Τα τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποίησαν το 1985 καταγράφηκαν ζωντανά στο «World Wide Live». Απήχηση είχε και η επόμενη δουλειά τους, «Savage Amusement» (1988, περιλάμβανε την μπαλάντα «Rhythm Of Love»).

Κατόπιν, έκαναν μια ακόμη παγκόσμια τουρνέ και πολλές συναυλίες στην ΕΣΣΔ. Το «Crazy World» του 1990 υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία της πολύχρονης καριέρας τους -ξεχώρισαν τα σινγκλ «Wind Of Change» και «Tease Me, Please Me». Συνέχισαν με τα «Face The Heat» (1993) και «Deadly Sins» (1995). Ακολούθησαν τα «Pure Instinct» (1996), «Eye II Eye» (1999) και «Moment Of Glory» (2000), και εμπορικά επιτυχημένο αποδείχθηκε το πείραμα ακουστικής αισθητικής του «Acoustica» (2001).

Οι φωτογραφίες είναι από την Eurokinissi 
Scorpions12
Scorpions13
Scorpions15
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης