Deep Purple: Το θρυλικό συγκρότημα έρχεται το καλοκαίρι στο Rockwave Festival

Deep Purple: Το θρυλικό συγκρότημα έρχεται το καλοκαίρι στο Rockwave Festival

Δείτε πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία, πότε ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων και ποιο άλλο συγκρότημα θα παίξει στο ιστορικό ροκ φεστιβάλ

Deep_Purple
Tους περιμέναμε δύο χρόνια πριν αλλά η πανδημία ακύρωσε δυο φορές το ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό. Αυτή τη φορά όμως είναι βέβαιο. Οι θρυλικοί Deep Purple  θα έρθουν το καλοκαίρι στην Αθήνα προκειμένου να δώσουν μια μεγάλη συναυλία, στις 7 Ιουλίου στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα, στο πλαίσιο του φετινού Rockwave Festival.

Rockwane_22


Η ιστορία των Deep Purple μετρά περισσότερα από 50 χρόνια. Ξεκινά το 1968 όταν, στο Hertford της Μεγάλης Βρετανίας πρόβαρε μία παρέα μουσικών που σύντομα θα ονομαζόταν Deep Purple και ορμητικά θα εντασσόταν στην Αιρετική Αγία Τριάδα της βρετανικής hard rock/ heavy metal, μαζί με τους Led Zeppelin και Black Sabbath.

Με ένα έργο που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, με κομμάτια ύμνους όπως τα «Smoke on The Water», «Child in Time», «Strange Kind of Woman», «Black Night», «Highway Star», «Perfect Strangers», «Hush», «Woman from Tokyo», οι Deep Purple παραμένουν πρωτοπόροι του hard rock διατηρώντας τη φρεσκάδα και την καλλιτεχνική τολμηρότητά τους. Το 2020 κυκλοφόρησαν το 21ο studio album τους, με τίτλο0 «Whoosh!» ενώ το 2021 κυκλοφόρησαν το 22ο, το «Turning to Crime», με αγαπημένα covers.

Τον Ιούλιο του 2022, ο Steve Morse  ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει οριστικά την μπάντα, μετά από 28 χρόνια. Τη θέση του στις κιθάρες πήρε και επίσημα τον Σεπτέμβριο ο Simon McBride, των Sweet Savage. Οι Deep Purlpe μπήκαν πλέον στην Mk IX περίοδο και ο Ian Gillan προανήγγειλε το 23ο άλμπουμ τους για το 2023 διαβεβαιώνοντας ότι καμία σκέψη για απόσυρση δεν περνά από το μυαλό τους.

Κλείσιμο
Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Deep Purple στην σκηνή του Rockwave Festival θα ανέβουν οι Saxon, η μπάντα – επιτομή του heavy metal με πάνω από 45 χρόνια αδιάκοπης πορείας. Συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες live μπάντες και αυτό θεωρείται απολύτως δίκαιο απ’ όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια από τις εκρηκτικές ζωντανές τους εμφανίσεις με μπροστάρη τον ακούραστο επί σκηνής τραγουδιστή τους Peter "Biff" Byford, ο οποίος  συνηθίζει να σκίζει τα setlist για να παίξει ότι ζητάει το κοινό.

Οι Saxon ξεκίνησαν την διαδρομή τους, στα τέλη των 70's, στο Barnsley του Yorkshire πρωτοστατώντας στην έκρηξη του New Wave Of British Heavy Metal κινήματος. Μαζί με τους Iron Maiden και τους Def Leppard επανάφεραν το hard rock και το heavy metal στο προσκήνιο και έφτασαν να θεωρούνται μια από τις μεγαλύτερες και επιδραστικότερες heavy metal μπάντες όλων των εποχών. Το 2022 κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «Carpe Diem», στέλνοντας το δυνατό μήνυμα «αδράξτε τη μέρα».

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο: Πού θα «ψάξουν» για φυσικό αέριο - Δείτε χάρτες

Τραγωδία στη Μεσσήνη: 81χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με βαριοπούλα και αυτοκτόνησε με μαχαίρι

Πολεμική Αεροπορία: Υποδέχτηκε τα δυο νέα Rafale στην Τανάγρα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης