Όλη η αλήθεια για την κρίση στα Ίμια στο νέο βιβλίο του ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη

Όλη η αλήθεια για την κρίση στα Ίμια στο νέο βιβλίο του ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη

«Οψόμεθα την αλήθεια καθώς εστί, 19994 - 1996», το βιβλίο του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Λυμπέρη αναφέρεται στην διαχείριση κρίσεων και προκλήσεων από τις ελληνικές κυβερνήσεις την περίοδο Δεκέμβριος 1993 - Φεβρουάριος  1996

Όλη η αλήθεια για την κρίση στα Ίμια στο νέο βιβλίο του ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη
Πολύτιμο εργαλείο μελέτης και ιστορικής έρευνας για την περίοδο Δεκέμβριος 1993 - Φεβρουάριος 1996, αποτελεί το βιβλίο «Οψόμεθα την αλήθεια καθώς εστί, 1994 - 1996», του ναυάρχου εν αποστρατεία Χρήστου Λυμπέρη, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποιότητα».

Στο βιβλίο ο συγγραφέας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις πολιτείας και στρατιωτικής ηγεσίας, στον ρόλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο σε σχέση με τα κυριαρχικά διακαιώματα της χώρας μας και περιγράφει το πώς διαχειρίστηκε το πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα εκείνης της περιόδου σοβαρές προκλήσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο ναύαρχος Λυμπέρης σπάει τη σιωπή του για την κρίση στα Ίμια δεκαεννιά χρόνια μετά και δίνει λεπτομερείς περιγραφές για εκείνη την περίοδο. Ο συγγραφέας αφιερώνει σχεδόν το δεύτερο μέρος του βιβλίου (600 σελίδες), για να δώσει πληροφορίες για την κρίση των Ιμίων και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Κλείσιμο


Ο Χρήστος Λυμπέρης καταθέτει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του σε καταστάσεις και συμπεριφορές των πολιτικών και στρατιωτικών δομών της περιόδου εκείνης (Δεκ. 1993 - Φεβρ. 1996), που ο ίδιος ασκούσε τα καθήκοντά του ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και επιπλέον αναλύει τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε περιόδους πολιτικών και στρατιωτικών εντάσεων και κρίσεων.

Ο συγγραφέας δεν παραλείπει να παραθέσει τις προσωπικές του απόψεις και εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας και τα τεκταινόμενα στο κοντινό της γεωπολιτικό περιβάλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης