«Το Τίμημα των Χριστουγέννων»: Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους με την υπογραφή της Ζωής Ανδρίτσου

«Το Τίμημα των Χριστουγέννων»: Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους με την υπογραφή της Ζωής Ανδρίτσου

Με τρόπο χοροθεατρικό έγιναν οι πρώτες παρουσιάσεις του βιβλίου στην Πάτρα και στον Πύργο Ηλείας - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

WhatsApp_Image_2024-01-02_at_16_26_58
Ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο, που συνδυάζει τη λατρεία των παιδιών για τη μαγική γιορτή των Χριστουγέννων με την έννοια των συνεπειών που έχουν όλες οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας, έκανε την εμφάνισή του στα ράφια των βιβλιοπωλείων πριν από λίγες εβδομάδες.

Πρόκειται για το βιβλίο «Το Τίμημα των Χριστουγέννων» της Ζωής Ανδρίτσου, σε εικονογράφηση του Σπύρου Ζαχαρόπουλου, από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

WhatsApp_Image_2024-01-02_at_16_26_58__1_


Κλείσιμο
Είναι το πρώτο βιβλίο της Ζωής Ανδρίτσου, αλλά όχι η πρώτη της ιστορία. Μέχρι σήμερα, η καθηγήτρια χορού και χορογράφος Ζωή Ανδρίτσου έχει γράψει πλήθος παραμυθιών και ιστοριών, που αποτελούν τη βάση για τις χοροθεατρικές παραστάσεις που χορογραφεί και σκηνοθετεί η ίδια.

Με τρόπο χοροθεατρικό έγιναν και οι πρώτες παρουσιάσεις του βιβλίου στην Πάτρα (στο Θέατρο Όροφως σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του βιβλίου - Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου») και στον Πύργο Ηλείας (στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Lexis Bookshop»).

Εκατοντάδες λιλιπούτειοι αναγνώστες, αλλά και μεγαλύτερα «παιδιά», βίωσαν μια ξεχωριστή διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση, που τους ταξίδεψε μακριά, σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους. Σε κόσμους όπου η φαντασία αντικρίζει κατάματα τη λογική και της γελάει πονηρά! Νότες, μουσικά όργανα, φωτόσπαθα, γάντια, μικρόφωνα, πλακάτ και μαγικές πουέντ πλημμύρισαν τον χώρο, ενώ τα γέλια και η ενθουσιώδης συμμετοχή των παιδιών έκαναν τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου μοναδική!

WhatsApp_Image_2024-01-02_at_16_26_55

WhatsApp_Image_2024-01-02_at_16_26_57

WhatsApp_Image_2024-01-02_at_16_26_57__1_


Λίγα λόγια για την ιστορία

«Το Τίμημα των Χριστούγεννων» ταξιδεύει τους αναγνώστες του στην μαγική Ευτυχούπολη, όπου όλοι ζουν ευτυχισμένοι. Ωστόσο, μια άτυχη στιγμή αλλάζει δραματικά τη ζωή των κατοίκων της Ευτυχούπολης και τους φέρνει αντιμέτωπους με τις οδυνηρές συνέπειες των επιλογών τους. Θα πληρώσουν άραγε ακριβά το τίμημα των κακών επιλογών τους οι μέχρι πρότινος ευτυχισμένοι κάτοικοι της πόλης ή θα τους σώσει ένα μικρό τολμηρό κορίτσι, που ξέρει καλά ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή;

Η συγγραφέας

Η Ζωή Ανδρίτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσε στην Αιδηψό Ευβοίας. Ασχολείται για περισσότερα από 30 χρόνια με τον χορό, διδάσκει χορό και χορογραφεί εδώ και 16 χρόνια, ενώ από το 2018 διευθύνει τη δική της σχολή χορού. Ξεκίνησε τις σπουδές της στον χορό το 2003 στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, παράλληλα με τις σπουδές στην Ελληνική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, ενώ είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης