Οι κούκλες του καλλιτέχνη Τζούλιαν Καλινόβσκι φιλοξενούνται στον Dries Van Noten

Οι κούκλες του καλλιτέχνη Τζούλιαν Καλινόβσκι φιλοξενούνται στον Dries Van Noten

Ο Καλινόβσκι δημιουργεί τις κούκλες όπως θα είχαν φιλοτεχνηθεί τη δεκαετία του 1950 και τις χρησιμοποιεί όπως κάποιος θα χρησιμοποιούσε έναν καμβά, για να παρουσιάσει πορτρέτα μινιατούρες

Julian_Exof
Ο οίκος Dries Van Noten φιλοξενεί στο Λος Άντζελες έκθεση έργων του Τζούλιαν Καλινόβσκι καλλιτέχνη με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στις κούκλες.

Η έκθεση περιλαμβάνει 12 κούκλες ντυμένες με ανάλογες δημιουργίες, φωτογραφίες τους σε μέγεθος αφίσας, καθώς και εκτυπώσεις από την αυθεντική συλλογή φωτογραφιών Polaroid, Taboo club του καλλιτέχνη.

Ο Καλινόβσκι δημιουργεί τις κούκλες όπως θα είχαν φιλοτεχνηθεί τη δεκαετία του 1950 και τις χρησιμοποιεί όπως κάποιος θα χρησιμοποιούσε έναν καμβά, για να παρουσιάσει πορτρέτα μινιατούρες. Οι κούκλες είναι βαμμένες με σπρέι, τα πρόσωπα ζωγραφισμένα στο χέρι και φορούν χειροποίητα ρούχα κατά παραγγελία.

Koukles


«Τα θέματά μου είναι συγκεκριμένα – πολιτιστικές αναφορές από το παλιό Χόλιγουντ και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αρχετυπικές γυναίκες» είπε ο καλλιτέχνης . «Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται σε χαρακτήρες που δεν έχουν προσδοκίες, στις "χαμένες ψυχές", στους μοναχικούς τύπους, στις "γυναίκες στο περιθώριο"» εξήγησε.

«Οι γυναίκες είναι πάντα στο προσκήνιο, αλλά ίσως το έργο μου αφορά επίσης το πώς οι γκέι άντρες κρύβονταν παραδοσιακά και μπορούσαν να δουν μόνο τον εαυτό τους, απεικονιζόμενο μέσα από αυτά τα αρχέτυπα γυναικών» σημείωσε τονίζοντας ότι το Χόλιγουντ, η Λεωφόρος των Χαμένων Ονείρων είναι η κατάλληλη τοποθεσία για την παρουσίαση των έργων του.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκη «ψευτογιατρού»: Άφηνε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας να υποφέρουν και τους έλεγε πως έχουν... ψύξη

Adele: Με δάκρυα στα μάτια η Βρετανίδα τραγουδίστρια ανακοινώνει την ακύρωση των συναυλιών της στο Λας Βέγκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης