Οι σταρ του Χόλιγουντ αποχαιρετούν τον τζέντλεμαν της μεγάλης οθόνης, Άλαν Ρίκμαν

Οι σταρ του Χόλιγουντ αποχαιρετούν τον τζέντλεμαν της μεγάλης οθόνης, Άλαν Ρίκμαν

Συγκινητικά μηνύματα από τους Έμα Τόμσον, Έμα Γουότσον, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Χιου Τζάκμαν, Τσάρλι Σιν και άλλους...

Οι σταρ του Χόλιγουντ αποχαιρετούν τον τζέντλεμαν της μεγάλης οθόνης, Άλαν Ρίκμαν
Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί ο αιφνίδιος χαμός του αγαπημένου ηθοποιού του κινηματογράφου και του θεάτρου, Άλαν Ρίκμαν.

Ο 69χρονος Βρετανός, που κατάφερε να αγαπηθεί ακόμα και μέσα από ρόλους «κακού» στη μεγάλη οθόνη, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, προκαλώντας, φυσικά, ρίγη συγκίνησης και στις τάξεις των συναδέλφων του, που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του.

Εκ των πρώτων που έκαναν δηλώσεις για το θάνατό του ήταν η
Έμα Τόμσον
Κλείσιμο
, που υποδύθηκε τη σύζυγό του στην ταινία «Love Actually». Γράφοντας στο Newsweek, η συμπατριώτισσα του εκλιπόντος ηθοποιός, είπε: «Ο Άλαν ήταν φίλος μου και είναι πολύ δύσκολο να γράψω γι' αυτόν, καθώς μόλις του έδωσα το αποχαιρετιστήριο φιλί. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο αυτήν την ώρα του πόνου, είναι το χιούμορ, η ευφυία, η σοφία και η ευγένειά του. Η ικανότητά του να σε "ρίξει" με ένα βλέμμα και να σε "ανεβάσει" με μια λέξη [...] Έμαθα πολλά από εκείνον. Ήταν ο καλύτερος ηθοποιός και σκηνοθέτης [..] Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά προνομιούχο, που είχα την ευκαιρία τόσο να παίξω μαζί του πολλές φορές, αλλά και να με σκηνοθετήσει. Ήταν ο απόλυτος σύμμαχος. Στη ζωή, την τέχνη και την πολιτική. Τον εμπιστευόμουν απόλυτα. Ήταν, πάνω απ' όλα, ένας σπάνιος και μοναδικός άνθρωπος και δεν θα υπάρξει όμοιός του ποτέ».

Μια... άλλη
Έμα, η Γουότσον αυτή τη φορά, γνωστή από το ρόλο της ως «Ερμιόνη» στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ», έγραψε στο Facebook: «Λυπήθηκα πολύ με τα νέα για τον Άλαν σήμερα. Νιώθω πολύ τυχερή που δούλεψα και πέρασα χρόνο με έναν τόσο εξαιρετικό άνθρωπο και ηθοποιό. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας. Αναπαύσου εν ειρήνη, Άλαν. Σ' αγαπάμε».

Αλλά και ο ίδιος ο «Χάρι Πότερ» -κατά κόσμον Ντάνιελ Ράντκλιφ- σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς, με τους οποίους είχε ποτέ την τύχη να δουλέψει, ενώ τον χαρακτήρισε ως έναν «από τους πιο πιστούς και υποστηρικτικούς ανθρώπους στην κινηματογραφική βιομηχανία». Εκμυστηρεύθηκε, δε, ότι ο Ρίκμαν είχε πάει να τον παρακολουθήσει σε όλες του τις θεατρικές εμφανίσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, ενώ ήταν πάντα διαθέσιμος να επικοινωνήσει μαζί του, όπου και αν βρισκόταν».

«Άλαν Ρίκμαν. Απίστευτος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πάνω απ' όλα, ο πιο γενναιόδωρος, αστείος, αγαπημένος φίλος μας. Θα μας λείψεις τόσο πολύ, της Ντέμπορα Λι (σ.σ. η σύζυγός του) και μένα» έγραψε στο Twitter ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησε τον Ρίκμαν και ο Τσάρλι Σιν, ο οποίος πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα για την περιπέτεια της υγείας του (παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι φορέας του ιού του AIDS). «Χάσαμε μια ιδιοφυία σήμερα, τον Άλαν Ρίκμαν. Αυτός ο τζέντλεμαν επανακαθόρισε τον κακό στη μεγάλη οθόνη για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Τη φωνή τους με τους παραπάνω συναδέλφους τους ένωσαν ακόμα πολλοί ηθοποιοί, αποχαιρετώντας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον σπουδαίο Άλαν Ρίκμαν...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης