Χάρις Αλεξίου: Έρχεται η θεατρική της «Μεταμφίεση»

Χάρις Αλεξίου: Έρχεται η θεατρική της «Μεταμφίεση»

Οι παραστάσεις της στο Μικρό Παλλάς ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου

Alexiou___Metamfiesi
Την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από την μοναδική φωνή και τα διαχρονικά τραγούδια της που μάς συντροφεύουν για δεκαετίες ολόκληρες και συνεχίζουν να μάς συνοδεύουν. Η πρόσφατη απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι προκάλεσε συγκίνηση τόσο στους εγχώριους μουσικούς κύκλους όσο και στους αμέτρητους θαυμαστές της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παρόλα αυτά η Χάρις Αλεξίου, η Χαρούλα της Ελλάδας συνεχίζει να δίνει το παρών στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με έναν διαφορετικό μεν τρόπο αλλά σε μια εποχή που παρουσία της είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Στις 16 Οκτωβρίου, λοιπόν, θα ανέβει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς ενσαρκώνοντας μία ακόμη ηρωίδα όπως αυτές που μάς σύστησε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα τραγούδια της. Με αφορμή το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη θα μάς «μιλήσει», αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας τον θεατρικό και όχι τον μουσικό λόγο. Θα μεταμορφωθεί σε μια γυναίκα χωρίς όνομα που μονολογεί μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου. Ο μονόλογός της αυτός συμπίπτει με την επέτειο θανάτου ενός σημαντικού για την ζωή της ανθρώπου. Εκείνη δούλευε τότε ως νυχτερινή αποκλειστική του νοσοκόμα. Κι αυτός, λάτρευε να της μιλά με τις ώρες. Οι διηγήσεις του “Γέρου” της καθώς και μια εξωφρενική συγκυρία θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια μέρα.

Η ηρωίδα βλέπει  το είδωλό της στον καθρέφτη αντεστραμμένο και δεν το αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την πραγματικότητα, σκέφτεται. Ούτε και αλήθεια γίνεται να υπάρξει δίχως τη λάμψη μιας απάτης. Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς. Καθώς μιλά και ακούει τη φωνή της αιχμαλωτίζεται κι η ίδια στον ιστό της σαγηνευτικής της αφήγησης.
Όλα είναι πάντα αλλιώς, κι η ίδια είναι πάντα μια άλλη.

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στην περιοχή της παράνομης NAVTEX πλέει το Oruc Reis - Δείτε χάρτη

Βίντεο-σοκ: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι

Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω «ανεξήγητης ασθένειας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης