Χειροποίητα πουγκάκια με χαρμάνια ελληνικών βοτάνων

arritos

Δύο νέες γυναίκες από την Θεσσαλονίκη με τη συμβολή ενός έμπειρου designer της πόλης τους κατάφεραν να φτιάξουν μια ευφάνταστη λύση για να φθάνουν εύκολα και σωστά τα χαρμάνια των ελληνικών βοτάνων στο φλυτζάνι του υποψιασμένου καταναλωτή

Την δουλειά της Arritos την γνώρισα μέσα από την παρουσίαση της στις σελίδες του χρήσιμου εργαλείου για τις νέες δημιουργίες των designers Packaging of the World. Από εκεί, βρέθηκα στη σελίδα του slab, ενός communication design office, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Το επόμενο βήμα έγινε στο facebook. Σε μια ανάρτηση του Creative Director του slab Νίκου Γιούρη στις 8 Μαϊου 2019 διαβάζω: «Αύριο θα είμαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω για την συνεργασία του γραφείου μας Slab με την Arritos. Μαζί μου θα είναι οι δημιουργοί του brand που σχεδιάσαμε, η Βιβή Παρασκευη Παναγιωτιδου και η Kyveli Pantelakou ( σ.σ Κυβέλη Παντελάκου) και θα πούμε για όλα αυτά που περάσαμε μαζί τα τελευταία χρόνια, ώστε τα εξαιρετικά μείγματα βοτάνων που εμπνεύστηκαν να φτάσουν στο ράφι, μέσα από την διαδικασία του branding και του packaging design.
arritos-1

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το AgroDesign Cluster, στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week και θα λάβει χώρα στο Apodec. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της έκθεσης Design for Food, στην οποία συμμετέχουμε με συσκευασίες που έχουμε σχεδιάσει για τον αγροδιατροφικό τομέα. Θα χαρώ να σας δω εκεί!».

Από το site της εταιρείας Arritos μεταφέρω εδώ ένα πρώτο κείμενο γνωριμίας: «Η Arritos Hellenic Herbs είναι μια εταιρεία βοτανικών μειγμάτων που θέλησε να αναβιώσει την παράδοση και να την προσαρμόσει στο σήμερα.

Μέσα από τα μείγματα της επιχειρεί να ξυπνήσει αναμνήσεις της ελληνικής υπαίθρου. Η ελληνική γη προίκισε τα βότανά της ποικιλόμορφα και ποικιλότροπα χάρη στα διαφορετικά μικροκλίματα της εκάστοτε περιοχής. Αυτά τα βότανα, συγκεντρώνει η ARRITOS από παραγωγούς όλης της χώρας δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
arritos-2

Παντρεύει τις γεύσεις και τα αρώματά τους και τα συνδυάζει προσεκτικά σε μείγματα 3 έως 5 ειδών ώστε καθένα να είναι ευδιάκριτο στο άρωμα, τη γεύση και την επίγευση της εμπειρίας του βοτανικού αφεψήματος. Μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία γεννήθηκε και το όνομα ‘Άρρητος’. Άρρητος γνώση είναι αλλιώς η εμπειρία, κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Κάτι που πρέπει να το ζήσεις, να το νιώσεις, να το βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις για να το κατανοήσεις.
arritos-4

Μένοντας πιστή στην ιδέα της παράδοσης, αλλά παράλληλα ακολουθώντας το σύγχρονο τρόπο ζωής δημιούργησε μικρά χειροποίητα πουγκάκια από καθαρό βαμβάκι για να συσκευάσει τις μονοδόσεις της. Η καινοτόμα αυτή λύση βασίστηκε στον παραδοσιακό τρόπο φύλαξης των αποξηραμένων βοτάνων μέσα σε χειροποίητες βαμβακερές θήκες, αλλά και στην ‘ τσαντίλα’, ένα βαμβακερό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις κατά το παρελθόν. Σε συνδυασμό με το μοντέρνο και μινιμαλιστικό design της συσκευασίας, προσφέρει σύγχρονα και εξαιρετικά ποιοτικά μείγματα βοτάνων κρατώντας την αγνότητα του παρελθόντος. Προϊόντα που επιθυμούν να προβάλλουν το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας και στο εξωτερικό».

Οι δύο κυρίες τα είπαν (έγραψαν) όλα. Δεν έχω κάτι να προσθέσω εκτός ίσως από ορισμένα βιογραφικά στοιχεία. Η Βιβή Παναγιωτίδου είναι γεωπόνος ΑΠΘ (και μάλιστα διεκδικεί τον σταυρό των συμπολιτών της στη κάλπη για την νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης) . Η Κυβέλη Παντελάκου προέρχεται από τον χώρο της Πληροφορικής αλλά την κέρδισαν (οριστικά;) τα βότανα και τα χαρμάνια τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες