Χειροποίητα πουγκάκια με χαρμάνια ελληνικών βοτάνων

Χειροποίητα πουγκάκια με χαρμάνια ελληνικών βοτάνων

Δύο νέες γυναίκες από την Θεσσαλονίκη με τη συμβολή ενός έμπειρου designer της πόλης τους κατάφεραν να φτιάξουν μια ευφάνταστη λύση για να φθάνουν εύκολα και σωστά τα χαρμάνια των ελληνικών βοτάνων στο φλυτζάνι του υποψιασμένου καταναλωτή

arritos
Την δουλειά της Arritos την γνώρισα μέσα από την παρουσίαση της στις σελίδες του χρήσιμου εργαλείου για τις νέες δημιουργίες των designers Packaging of the World. Από εκεί, βρέθηκα στη σελίδα του slab, ενός communication design office, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Το επόμενο βήμα έγινε στο facebook. Σε μια ανάρτηση του Creative Director του slab Νίκου Γιούρη στις 8 Μαϊου 2019 διαβάζω: «Αύριο θα είμαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω για την συνεργασία του γραφείου μας Slab με την Arritos. Μαζί μου θα είναι οι δημιουργοί του brand που σχεδιάσαμε, η Βιβή Παρασκευη Παναγιωτιδου και η Kyveli Pantelakou ( σ.σ Κυβέλη Παντελάκου) και θα πούμε για όλα αυτά που περάσαμε μαζί τα τελευταία χρόνια, ώστε τα εξαιρετικά μείγματα βοτάνων που εμπνεύστηκαν να φτάσουν στο ράφι, μέσα από την διαδικασία του branding και του packaging design.
arritos-1

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το AgroDesign Cluster, στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week και θα λάβει χώρα στο Apodec. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της έκθεσης Design for Food, στην οποία συμμετέχουμε με συσκευασίες που έχουμε σχεδιάσει για τον αγροδιατροφικό τομέα. Θα χαρώ να σας δω εκεί!».

Από το site της εταιρείας Arritos μεταφέρω εδώ ένα πρώτο κείμενο γνωριμίας: «Η Arritos Hellenic Herbs είναι μια εταιρεία βοτανικών μειγμάτων που θέλησε να αναβιώσει την παράδοση και να την προσαρμόσει στο σήμερα.

Μέσα από τα μείγματα της επιχειρεί να ξυπνήσει αναμνήσεις της ελληνικής υπαίθρου. Η ελληνική γη προίκισε τα βότανά της ποικιλόμορφα και ποικιλότροπα χάρη στα διαφορετικά μικροκλίματα της εκάστοτε περιοχής. Αυτά τα βότανα, συγκεντρώνει η ARRITOS από παραγωγούς όλης της χώρας δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Κλείσιμο
arritos-2

Παντρεύει τις γεύσεις και τα αρώματά τους και τα συνδυάζει προσεκτικά σε μείγματα 3 έως 5 ειδών ώστε καθένα να είναι ευδιάκριτο στο άρωμα, τη γεύση και την επίγευση της εμπειρίας του βοτανικού αφεψήματος. Μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία γεννήθηκε και το όνομα ‘Άρρητος’. Άρρητος γνώση είναι αλλιώς η εμπειρία, κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Κάτι που πρέπει να το ζήσεις, να το νιώσεις, να το βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις για να το κατανοήσεις.
arritos-4

Μένοντας πιστή στην ιδέα της παράδοσης, αλλά παράλληλα ακολουθώντας το σύγχρονο τρόπο ζωής δημιούργησε μικρά χειροποίητα πουγκάκια από καθαρό βαμβάκι για να συσκευάσει τις μονοδόσεις της. Η καινοτόμα αυτή λύση βασίστηκε στον παραδοσιακό τρόπο φύλαξης των αποξηραμένων βοτάνων μέσα σε χειροποίητες βαμβακερές θήκες, αλλά και στην ‘ τσαντίλα’, ένα βαμβακερό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις κατά το παρελθόν. Σε συνδυασμό με το μοντέρνο και μινιμαλιστικό design της συσκευασίας, προσφέρει σύγχρονα και εξαιρετικά ποιοτικά μείγματα βοτάνων κρατώντας την αγνότητα του παρελθόντος. Προϊόντα που επιθυμούν να προβάλλουν το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας και στο εξωτερικό».

Οι δύο κυρίες τα είπαν (έγραψαν) όλα. Δεν έχω κάτι να προσθέσω εκτός ίσως από ορισμένα βιογραφικά στοιχεία. Η Βιβή Παναγιωτίδου είναι γεωπόνος ΑΠΘ (και μάλιστα διεκδικεί τον σταυρό των συμπολιτών της στη κάλπη για την νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης) . Η Κυβέλη Παντελάκου προέρχεται από τον χώρο της Πληροφορικής αλλά την κέρδισαν (οριστικά;) τα βότανα και τα χαρμάνια τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης