Μπύρα με μαστίχα!

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα

Θα ήταν παράλειψη στο τόπο της μαστίχας η τοπική μικροζυθοποιία να μην κάνει το βήμα και να φτιάξει μια μπύρα με μαστίχα! Η μπύρα, η Chios Beer Wheat είναι εδώ για να βρει το κοινό της, εντός και εκτός νησιού, ενώ σύμφωνα με τους ιδρυτές της χιώτικης παραγωγικής επιχείρησης σειρά έχει και μια μπύρα με μανταρίνι. Άλλωστε, η περιοχή του Κάμπου όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις η καλλιέργεια του μανταρινιού είναι πολύ διαδεδομένη, σχεδόν κυρίαρχη.

Στο site βρήκα τις συστάσεις: «Μία μπύρα μοναδική στον κόσμο, με βελούδινη υφή, νότες ψωμιού και ευχάριστο άγγιγμα μαστίχας που σε ταξιδεύει στο όμορφο νησί μας. Παράγεται από βύνη σιταριού σε συνδυασμό με αυθεντική μαστίχα Χίου, σε μικρές μοναδικές παρτίδες.Την συνταγή επιμελήθηκε η ζυθοποιός Δημητριάδου Στυλιανή».
beer-chios-1


Μια γυναίκα, λοιπόν, βρίσκεταιπίσω από την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτής της ξεχωριστής μπύρας. Μια νέα γυναίκα για την ακρίβεια που προέρχεται από την μεγάλη του γένους (των οινοποιών και ζυθοποιών) σχολή στα ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω (πριν την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). Για όλους όσοι δεν είναι σχετικοί με το αντικείμενο λειτουργεί εδώ και χρόνια το Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, ενώ διαθέτει και ένα πολύ επιτυχημένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου – MSc in Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Οίνος (Wine) και Ζύθος (Beer). Μάλιστα, κάθε καλοκαίρι η χιώτικη μικροζυθοποιία δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές του Τμήματος να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στις εγκαταστάσεις της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Στέλλα, η γυναίκα της μπύρας με μαστίχα.

Στο site της εταιρείας βρίσκουμε περισσότερες πληροφορίες για την νέα μπύρα: «Από τότε που εμφιαλώσαμε την πρώτη Φρέσκια Μπύρα Χίου μας ρώταγαν γνωστοί και άγνωστοι αν η μπύρα περιέχει μαστίχα. Η απάντηση ήταν ότι η Χίος παράγει πολλά υπέροχα προϊόντα με μαστίχα αλλά ακόμα περισσότερα χωρίς μαστίχα. Δοκιμές είχαμε κάνει πολλές κατά καιρούς. Πάντα το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.

Αυτή τη φορά όμως θέλαμε να φτιάξουμε μια μπύρα μοναδική σε έναν συνδυασμό που δεν είχε ξαναγίνει. Και αυτός έγινε με την χρήση βύνης από σιτάρι (σαν την βύνη που χρησιμοποιούν οι περισσότερες Weiss). Η βύνη από σιτάρι σε συνδυασμό με την αυθεντική μαστίχα χίου, δίνει την αίσθηση ότι έχουμε βουτήξει ένα κουτάλι υποβρύχιο μαστίχας μέσα στην μπύρα μας !!!».

Για όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν και την διαδρομή της παραγωγικής επιχείρησης που έστησαν ο Μάνος Ναζλίδης και ο Ιάκωβος Αμύγδαλος παραθέτω το σχετικό κείμενο από το site: «O Μάνος Πειραιώτης στην καταγωγή βρέθηκε στη Χίο το 2009 και μαζί με τον Ιάκωβο ξεκίνησαν την επιχειρηματική δραστηριότητα της μικροζυθοποιίας μας το καλοκαίρι του 2010 με τον διακριτικό τίτλο «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ». Το 2011 διαμορφώθηκε ο χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου (Αγίου Μηνά 78) όπου στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι και σήμερα.
beer-chios-2


Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, που αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Το καλοκαίρι του 2012, η μπύρα βρέθηκε στα περισσότερα σημεία εστίασης αλλά και καφέ μπαρ του νησιού, με μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την «εξαγωγή» της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.).

Αρχές του 2013 έγιναν επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας καθώς και νέες προσλήψεις προσωπικού. Στον κατάλογο των προϊόντων προστέθηκε και η Smoked Robust Porter με το δικό της φανατικό κοινό. Το 2014 – 2015 η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αποτελούσε τον μοναδικό ανασταλτικό παράγοντα στις πωλήσεις της επιχείρησης και χρειάστηκαν νέες επενδύσεις σε δεξαμενές για την ομαλή προώθηση και πωλήσεων.

Το 2016 εμβαρέλωσε για λογαριασμό της Satyr Brew μια ακόμα μπύρα, ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους όσους θέλουν να φτιάξουν την δική τους μπύρα να πραγματοποιήσουν το όραμα τους.

Το 2017 στον κατάλογο των προϊόντων προστέθηκε και η Chios Beer BBQ μια έντονα καπνιστή μπύρα».

Μέσα στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι ο εμπλουτισμός του καταλόγου με την παραγωγή δύο νέων προϊόντων. Μια τύπου Weiss μπύρα με Μαστίχα Χίου αλλά και μια ακόμα μπύρα με Μανταρίνι Χίου

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παρατηρητής

Η μπυρα δεν είναι φρουτοποτο να βάζεις μεσα μαστιχες,μανταρινια αχλάδια και σταφύλια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ydivikos-rolos-vivlion

Περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, βιβλία καλλιτεχνών, ηχητικά και διαδικτυακά έργα, περφόρμανς, μεταξύ των οποίων και νέες παραγωγές παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας «Η Άγραφη Βιβλιοθήκη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

karounis

Ο Ζαχαρίας Καρούνης πάει Λαϊκή για να μοιραστεί την χαρά του τραγουδιού και στήνει για δεύτερη σεζόν μια μουσική- θεατρική παράσταση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα

xristougenna-me-tous-neous

Στις 23 Δεκεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA» παρουσιάζει την εορταστική της συναυλία στο πλαίσιο των «Χριστουγέννων στο Μέγαρο» με τη συμμετοχή του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη

o-troxos-tis-zois

Μια αλληγορική παράσταση του κύκλου της ζωής του ανθρώπου φιλοξενεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στη «Συλλογή φορητών εικόνων και ξυλόγλυπτων» της μόνιμης έκθεσής του

zabetas-xarchakos

Μια μουσική παράσταση -Ζαμπέτας κατά Ξαρχάκο, ο τίτλος της- με τον Σταύρο Ξαρχάκο οδηγό και την Χάρις Αλεξίου στο πλάι του φωτίζει και αναδεικνύει τόσο τις άγνωστες πτυχές του δημιουργού Ζαμπέτα όσο και τις αδιόρατες συγγένειες του

1
sir-barber

Τα υπέρ ή κατά της χρήσης του πράσινου σαπουνιού – με βάση το ελαιόλαδο- για την φροντίδα και την περιποίηση του τριχωτού της ανδρικής κεφαλής

to-fillo

Η Ρόδω Βασιλάκη και ο Νίκος Ψυλλάκης, ένα νέο ζευγάρι γεννημένο στα Χανιά που μοιράζεται τα βάρη τόσο της επαγγελματικής όσο και της οικογενειακής ζωής, καλλιεργεί μια σειρά Κρητικών βοτάνων αποσπώντας διακρίσεις από τον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Great Taste Awards»