Μπύρα με μαστίχα!

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα

Θα ήταν παράλειψη στο τόπο της μαστίχας η τοπική μικροζυθοποιία να μην κάνει το βήμα και να φτιάξει μια μπύρα με μαστίχα! Η μπύρα, η Chios Beer Wheat είναι εδώ για να βρει το κοινό της, εντός και εκτός νησιού, ενώ σύμφωνα με τους ιδρυτές της χιώτικης παραγωγικής επιχείρησης σειρά έχει και μια μπύρα με μανταρίνι. Άλλωστε, η περιοχή του Κάμπου όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις η καλλιέργεια του μανταρινιού είναι πολύ διαδεδομένη, σχεδόν κυρίαρχη.

Στο site βρήκα τις συστάσεις: «Μία μπύρα μοναδική στον κόσμο, με βελούδινη υφή, νότες ψωμιού και ευχάριστο άγγιγμα μαστίχας που σε ταξιδεύει στο όμορφο νησί μας. Παράγεται από βύνη σιταριού σε συνδυασμό με αυθεντική μαστίχα Χίου, σε μικρές μοναδικές παρτίδες.Την συνταγή επιμελήθηκε η ζυθοποιός Δημητριάδου Στυλιανή».
beer-chios-1


Μια γυναίκα, λοιπόν, βρίσκεταιπίσω από την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτής της ξεχωριστής μπύρας. Μια νέα γυναίκα για την ακρίβεια που προέρχεται από την μεγάλη του γένους (των οινοποιών και ζυθοποιών) σχολή στα ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω (πριν την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). Για όλους όσοι δεν είναι σχετικοί με το αντικείμενο λειτουργεί εδώ και χρόνια το Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, ενώ διαθέτει και ένα πολύ επιτυχημένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου – MSc in Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Οίνος (Wine) και Ζύθος (Beer). Μάλιστα, κάθε καλοκαίρι η χιώτικη μικροζυθοποιία δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές του Τμήματος να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στις εγκαταστάσεις της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Στέλλα, η γυναίκα της μπύρας με μαστίχα.

Στο site της εταιρείας βρίσκουμε περισσότερες πληροφορίες για την νέα μπύρα: «Από τότε που εμφιαλώσαμε την πρώτη Φρέσκια Μπύρα Χίου μας ρώταγαν γνωστοί και άγνωστοι αν η μπύρα περιέχει μαστίχα. Η απάντηση ήταν ότι η Χίος παράγει πολλά υπέροχα προϊόντα με μαστίχα αλλά ακόμα περισσότερα χωρίς μαστίχα. Δοκιμές είχαμε κάνει πολλές κατά καιρούς. Πάντα το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.

Αυτή τη φορά όμως θέλαμε να φτιάξουμε μια μπύρα μοναδική σε έναν συνδυασμό που δεν είχε ξαναγίνει. Και αυτός έγινε με την χρήση βύνης από σιτάρι (σαν την βύνη που χρησιμοποιούν οι περισσότερες Weiss). Η βύνη από σιτάρι σε συνδυασμό με την αυθεντική μαστίχα χίου, δίνει την αίσθηση ότι έχουμε βουτήξει ένα κουτάλι υποβρύχιο μαστίχας μέσα στην μπύρα μας !!!».

Για όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν και την διαδρομή της παραγωγικής επιχείρησης που έστησαν ο Μάνος Ναζλίδης και ο Ιάκωβος Αμύγδαλος παραθέτω το σχετικό κείμενο από το site: «O Μάνος Πειραιώτης στην καταγωγή βρέθηκε στη Χίο το 2009 και μαζί με τον Ιάκωβο ξεκίνησαν την επιχειρηματική δραστηριότητα της μικροζυθοποιίας μας το καλοκαίρι του 2010 με τον διακριτικό τίτλο «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ». Το 2011 διαμορφώθηκε ο χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου (Αγίου Μηνά 78) όπου στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι και σήμερα.
beer-chios-2


Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, που αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Το καλοκαίρι του 2012, η μπύρα βρέθηκε στα περισσότερα σημεία εστίασης αλλά και καφέ μπαρ του νησιού, με μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την «εξαγωγή» της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.).

Αρχές του 2013 έγιναν επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας καθώς και νέες προσλήψεις προσωπικού. Στον κατάλογο των προϊόντων προστέθηκε και η Smoked Robust Porter με το δικό της φανατικό κοινό. Το 2014 – 2015 η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αποτελούσε τον μοναδικό ανασταλτικό παράγοντα στις πωλήσεις της επιχείρησης και χρειάστηκαν νέες επενδύσεις σε δεξαμενές για την ομαλή προώθηση και πωλήσεων.

Το 2016 εμβαρέλωσε για λογαριασμό της Satyr Brew μια ακόμα μπύρα, ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους όσους θέλουν να φτιάξουν την δική τους μπύρα να πραγματοποιήσουν το όραμα τους.

Το 2017 στον κατάλογο των προϊόντων προστέθηκε και η Chios Beer BBQ μια έντονα καπνιστή μπύρα».

Μέσα στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι ο εμπλουτισμός του καταλόγου με την παραγωγή δύο νέων προϊόντων. Μια τύπου Weiss μπύρα με Μαστίχα Χίου αλλά και μια ακόμα μπύρα με Μανταρίνι Χίου

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παρατηρητής

Η μπυρα δεν είναι φρουτοποτο να βάζεις μεσα μαστιχες,μανταρινια αχλάδια και σταφύλια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

59-diethnes-festival-thess

Η Caritas Romana (Ρωμαϊκή Ευσπλαχνία) και τα εκατοντάδες έργα τέχνης που την αναπαριστούν, χρησιμοποιήθηκαν ως πυξίδες για την επιλογή των 15 ταινιών του Επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και οι ταινίες με την σειρά τους τροφοδοτούν το υλικό μιας πρωτότυπης έκθεσης νέων εικαστικών

eroica

H "Eroϊca" του Κοσμά Πολίτη, οκτώ δεκαετίες μετά την πρώτη έκδοσή της, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

andritsaina

Σπάνιες εκδόσεις του 16ου αιώνα από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους της εποχής, τις οποίες δώρισε στην Ανδρίτσαινα το 1838 -εγκατεστημένος στο Παρίσι- ο λόγιος συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, παρουσιάζονται σε μια έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

grevena-meli

Δύο μαθηματικοί με την βοήθεια των στελεχών ενός δημιουργικού γραφείου έβαλαν την τέχνη, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το μεράκι τους και έφτιαξαν ένα μοναδικό προϊόν όπου το γυάλινο βάζο με το μέλι βρήκε φιλοξενία σε μια ιδιαίτερη ξύλινη συσκευασία

2-tainies

Φεστιβαλικές και οι δύο. Βραβευμένες και οι δύο. Από το Φεστιβάλ Καννών και οι δύο. Μια για την έναρξη, η άλλη για την λήξη του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το φιλμ Κλέφτες καταστημάτωντου 56χρονου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Χρυσός Φοίνικας) και το φιλμ Κορίτσι του 27χρονου Βέλγου σκηνοθέτη Λουκάς Ντοντ (τέσσερα μεγάλα βραβεία -σκηνοθεσίας, ερμηνείας, Queer Palm και Fipresci στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» )

koureioistagram

Αν κανείς επιχειρήσει μια βόλτα με οδηγό το ψαχτήρι του Instagram θα βρει γρήγορα ακόμη και τον κουρέα της αρεσκείας του καθώς τα video του «δευτερόλεπτου» δουλεύουν καλά και στέλνουν κόσμο στις πολυθρόνες των νέο-μπαρμπέρικων

fonea-ton-giganton

Μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα, ιστορικά στοιχεία και τεκμήρια για την περιοχή του Ταύρου, παρουσιάζονται από το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς σε δύο συναντήσεις πολιτιστικών περιπάτων