Η επιχείρηση μιας Κυριακής

tenacious-greek

H ετικέτα Tenacious Greek παράγει έτοιμα γεύματα ελληνικής κουζίνας, χωρίς συντηρητικά, βασισμένα σε πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης -πρώτες ύλες αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς

Διάβασα στο fb για μια ιδέα που γεννήθηκε μια Κυριακή και εξελίχθηκε στη δημιουργία της Tenacious Greek. Την επιχείρηση της Ζωής και του Θεόφιλου. Μια επιχείρηση που βρήκε υποστήριξη από τα προγράμματα του ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust.

H Tenacious Greek «παράγει έτοιμα γεύματα ελληνικής κουζίνας, χωρίς συντηρητικά, βασισμένα σε πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης. Πρώτες ύλες αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς, ανθρώπους που εργάζονται με αγάπη για τον τόπο τους και σεβασμό προς την ελληνική φύση».

Η Tenacious Greek – ένα brand name της εταιρείας Calco Foods PC που έχει την έδρα της σε μια συνοικία της Αθήνας, το Νέο Κόσμο- δημιουργήθηκε με σκοπό – όπως διαβάζω σχετικά- «να διαδώσει την εμπειρία του Ελληνικού φαγητού στον κόσμο».

Οι ίδιοι οι δημιουργοί της γράφουν στο site τους: «Τα γεύματά μας είναι ένα καινοτόμο προϊόν στην αγορά του gourmet έτοιμου γεύματος. Η μοναδικότητά μας έγκειται στις εξής βασικές διαφορές: Αγνές, ποιοτικές, μοναδικές πρώτες ύλες, κατ’ αποκλειστικότητα φρέσκες και νωπές, οι περισσότερες με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό που θα απολαύσετε έχει μαγειρευτεί με εξαιρετικά, σπάνια υλικά, μαζεμένα ένα-ένα από μικρούς παραγωγούς κάθε γωνιάς της Ελλάδας».

Μάλιστα, οι ίδιοι μας συστήνουν και τον σεφ τους. «Ο αναγνωρισμένος Chef Δημήτρης Σταμούδης, 35 ετών σήμερα, βρήκε τι αγαπάει να κάνει και αυτό φαίνεται. Έτσι εξηγείται και η πορεία του μέχρι στιγμής, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του. Έχει περάσει απο σπουδαίες κουζίνες, πλάι στους καλύτερους μάγειρες και μέσα απο όλη αυτήν την διαδρομή, χαράζει πλέον την δική του πορεία. H Σπονδή στην Αθήνα, το Bristol στο Παρίσι, το Martin Berasategui στο Σαν Σεμπαστιάν, το Danai beach resort στην Χαλκιδική αλλά και το Cavo Tagoo στην Μύκονο στο οποίο υπήρξε και chef, αν μη τι άλλο, υπήρξαν τεράστια σχολεία. Αυτά είναι μόνο μερικά απο τα σπουδαία εστιατόρια που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα και θα συμβάλλουν στο λαμπρό του μέλλον. Πλεόν εκτός απο chef, επιμελείται και άλλες κουζίνες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχοντας την δική του ομάδα την οποία μεγαλώνει συνεχώς.

Ήρθε η στιγμή που οι γνώσεις και οι γεύσεις του θα κάνουν τον γύρο του κόσμου και η Ελλάδα να έχει άλλο ένα σημείο αναφοράς όσον αφορά τις γεύσεις και την κουλτούρα μας. Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της, με την ετικέτα της “Tenacious Greek” έχει σκοπό να ταξιδέψει και να χαρίσει όμορφες γεύσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

Εδώ θα δείτε ένα σχετικό video.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mousitsa

Η 34χρονη Μυρτώ Ξύδη από τη Ναύπακτο δημιούργησε ένα online κατάστημα τοποθετώντας την αγάπη της για τη μόδα, το στυλ και το χειροποίητο κόσμημα

tomatos

Ένα ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αφηγηθεί μια ιστορία ενός χωριού της Καρδίτσας όπου οι ντομάτες «μεγαλώνουν» με τη συνοδεία κλασσικής μουσικής

pros-eleusis

Το Pros-Eleusis -ένα σύγχρονο οικομουσείο/εφαρμογή με στόχο τον εμπλουτισμό της τουριστικής/πολιτιστικής εμπειρίας στην Ελευσίνα ή αν προτιμάτε, ένα «μουσείο» χωρίς τοίχους που ενώνει την Ελευσίνα με τους ανθρώπους της- μας θυμίζει ένα γεγονός που συνέβη στη πόλη της Δήμητρας πριν από 100 χρόνια

kontoglou

Μια φορητή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου από τη συλλογή του Κεφαλλονίτη συλλέκτη Διονυσίου Π. Λοβέρδου παρουσιάζει ως ¨έκθεμα του μήνα¨ το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

athenslab

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

dimodi

Δεκαοκτώ καλλιτέχνες με τα έργα τους εμπνευσμένα απ’ τη δημώδη παράδοση -γλυπτά, υφαντά, κεντήματα, ξυλογραφίες, κεραμικά και εγκαταστάσεις – συμμετέχουν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων στη Πλάκα

adam-eva

Στο Studio Μαυρομιχάλη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Εύης Μητσοπούλου, και πρωταγωνιστές την ίδια και τον Δημοσθένη Φίλιππα παίζεται για δεύτερη σεζόν το «Αδάμ και Εύα»

9i-symfonia

Ο Τίτος Γουβέλης και ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος –δύο νέοι σε ηλικία πιανίστες, παρουσιάζουν την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven (Ωδή στη Χαρά) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης