Δοκιμάζουμε την Mercedes SLS AMG! (video)

Δοκιμάζουμε την Mercedes SLS AMG! (video)

Οδηγούμε στην Ελλάδα τη μοναδική Mercedes SLS AMG των 571 ίππων και των 304.000 ευρώ!

Δοκιμάζουμε την Mercedes SLS AMG! (video)
20 sec στο γκάζι…είναι αδύνατον να πατήσεις περισσότερο το γκάζι σε δημόσιο δρόμο οδηγώντας την SLS. Ακόμη κι αν δε στέκεις καλά!

Η Mercedes SLS είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας που χρησιμοποιείται φέτος στη F1. Φορά το γνωστό V8 κινητήρα της AMG των 6.3lt που ακόμη μια χρονιά ψηφίστηκε κορυφαίος κινητήρας επιδόσεων πάνω από 4,0 lt.
Με 571PS, 1620 kg βάρος, κεραμικά φρένα, ειδικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και πλαίσιο από κράμα αλουμινίου η SLS είναι το πιο αργό όχημα που εμπλέκεται σε έναν αγώνα F1. Εκτός πίστας όμως είναι υπεραυτοκίνητο!
Είχαμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε επί Ελληνικού εδάφους χάρη στη Mercedes Hellas αλλά και να συνοδηγήσουμε δίπλα στο Σταμάτη Κατσίμη, γνωστό οδηγό αγώνων (σκανάρετε με το κινητό σας στο QR Code, ή στο protothema.gr).
Εν αρχή ην ο ήχος! Πατάς το κουμπί έναυσης και η καμπίνα πλημμυρίζει από το μπάσο, αντρικό… φτιαχτικό ήχο του V8 κινητήρα.
Κλείσιμο

Το κιβώτιο έχει τέσσερις ρυθμίσεις Comfort, Sport, Sport+  και Manual όπου αλλάζεις ταχύτητες με paddles. Επίσης υπάρχει η επιλογή Race Start για γρήγορες εκκινήσεις. Μετά τα 140km/h στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ανυψώνεται μια αεροτομή «αλλά 911».  Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το κουμπί AMG που κάνει πιο άμεση την απόκριση κινητήρα, τιμονιού και φρένων ενώ μπορεί ξεχωριστά να επέμβει και στο ρυθμό απόσβεσης των αναρτήσεων.
Σε δημόσιο δρόμο, συμφωνούσαμε με τον Σταμάτη, μικρή σημασία έχει το πόσο σωστά – γρήγορα θα στρίψεις: «Ότι και να κάνεις στο μέσο της επόμενης ευθείας τα χιλιόμετρα ίδια θα είναι».

Ταξίδεψα με την SLS Αθήνα – Κόρινθο – Ναύπακτο – Γαλαξίδι – Ιτέα – Δεσφίνα – Ορχομενό – Αθήνα. Μπορείς να κινηθείς ράθυμα, το αυτοκίνητο έχει ταξιδιάρικο χαρακτήρα αλλά μπορείς να πας και απίστευτα γρήγορα. Στο κομμάτι από Ναύπακτο μέχρι Ιτέα το «πράγμα» διακοσάριζε στις κοντές ευθείες, φρέναρε και έστριβε στα πέταλα με 40km/h περισσότερα απ’ ότι θα πέρναγες με ένα Gti.

Μέρος της εκπληκτικής αυτής απόδοσης οφείλονταν και στα Continental Sport Contact 5P διαστάσεων 265/35/19 εμπρός, 295/30/20 πίσω (δείτε στην επόμενη σελίδα). Στην ερώτηση brake, in, apex, out, ο Κατσίμης σημείωσε: «Εκπληκτικά φρένα και σταθερότητα στο φρενάρισμα, το κιβώτιο δεν είναι όσο γρήγορο θα ήθελα, στιγμιαία αδράνεια στην αλλαγή πορείας, εκπληκτικό κράτημα, είναι ότι πιο γρήγορο έχω οδηγήσει σε δημόσιο δρόμο».
Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του μυαλού και να αρχίσουμε τις συγκρίσεις.  Μόνο η 12κύλινδρη Ferrari 599GTB Fiorano μπορεί να σταθεί απέναντι στην SLS αλλά τι σημασία έχει; Όπως δεν έχει σημασία ότι οι πόρτες δεν κλείνουν ηλεκτρικά (σ.σ: συνηθίζεις και το κάνεις με τρόπο που προσδίδει στο στυλ σου) και ότι η κατανάλωση ξεπέρασε τα 24lt/100km.

Πρέπει να ζήσεις τις αντιδράσεις του κόσμου, να βιώσεις τα συναισθήματα που προκαλεί η SLS. Αποκλείεται να περάσεις απαρατήρητος! Οι περισσότεροι προσπαθούσαν να την απαθανατίσουν, κάποιοι δεν πίστευαν ότι την έβλεπαν, ορισμένοι κομπλεξικοί προκαλούσαν για κόντρα, τα κορίτσια της χαμογελούσαν, στο πάρκινγκ έξω από τον Alpha όταν ετοιμαζόμαστε για το γύρισμα έγινε λαϊκό προσκύνημα.
Κορυφαία στιγμή στην πλατεία της Δεσφίνας απομεσήμερο, ζέστη, ψυχή ολόγυρα, μόνο τρεις σκύλοι που κοιμούνται στη σκιά. Στη διέλευση της SLS σήκωσαν τα κεφάλια να δουν τι περνάει…

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
6.208 cc
Ισχύς: 571 PS /6.800 rpm
Ροπή:   66.2 kgm /47500 rpm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Ημιαυτόματο 7 σχ.
Τελική ταχύτητα: 320 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 3,8 sec
Μικτή κατανάλωση (/100km): 24,4 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 308 gr/km
Βάρος: 1620 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.638/1.939/1.262mm
Χώρος αποσκευών: 176 lt
Τιμή: 304.000€ (βασική έκδοση)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης