Δοκιμάζουμε την BMW 1Μ των 335PS (video)

Δοκιμάζουμε την BMW 1Μ των 335PS (video)

Επίδειξη δύναμης από τους Γερμανούς της BMW, οι οποίοι κατέβασαν στο πεδίο μάχης ένα μικρό αλλά θαυματουργό… υπερόπλο! Οδηγούμε στους ελληνικούς δρόμους την BMW 1 M!

Δοκιμάζουμε την BMW 1Μ των 335PS (video)
H BMW ξέρει καλά τον τρόπο να κάνει έναν άντρα να αισθανθεί και πολύ… άντρας! Εχει έναν μαγικό τρόπο να σου κάνει την ανάλογη ψυχοθεραπεία μόνο και μόνο με μια απλή βύθιση του δεξιού πεντάλ. Ξέρει καλά πώς θα σε βγάλει από την καθημερινή μιζέρια των μικρών αυτοκινήτων που μας έχουν επιβάλει οι Ελληνες καρεκλοκένταυροι με την ανούσια φορομπηχτική πολιτική τους, που έχουν καταντήσει την Ελλάδα αυτοκινητική αφρικανική αποικία. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο αποχωρισμός από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, που είναι σχεδόν αδύνατον να το αποκτήσεις σήμερα, μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν πραγματικό ψυχολόγο. Εκτός κι αν είσαι κάτοχος μιας «απλής» BMW, οπότε μπορείς απλώς να φαντασιωθείς!

Ναι, η BMW Σειρά 1 Μ που είχαμε στα χέρια μας για κάμποσες ημέρες μάς θύμισε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της αυτοκίνησης, πέρα από αυτή των οικονομικών αυτοκινήτων που έχει μονοπωλήσει την ελληνική αγορά τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχει, λοιπόν, αυτή της αυτοκινητικής απόλαυσης που μας πρόσφερε απλόχερα η BMW 1 Μ!
Η συνταγή της μπορεί να είναι γνωστή, αλλά όταν την έχεις στα χέρια σου τόσο μοναδική: ένα στιβαρό (όσο δεν πάει) πλαίσιο με την απόλυτα ίση κατανομή βάρους που σου επιτρέπει, αν μη τι άλλο, να γευτείς σε ασφαλή πλαίσια το παιχνίδι της ουράς. Βέβαια, για το παιχνίδι αυτό χρειάζεσαι άριστο τιμόνι και μπόλικα άλογα στον πίσω άξονα. Το τιμόνι της 1 Μ είναι ίσως το καλύτερο που έχω κρατήσει στα χέρια μου μέχρι σήμερα. Σκληρό όσο πρέπει, κοφτερό σαν ενός αγωνιστικού και συνάμα ξεκούραστο σαν ένα καθημερινό αυτοκίνητο.
Κλείσιμο

Κάτω από το μεγάλο φαρδύ καπό με τα πάμπολλα αεροδυναμικά βοηθήματα βρυχάται ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας, με τους δύο υπερτροφοδότες (όμοιος με αυτόν της Z4 35si), με την απόδοσή του να είναι στους 335 PS, ενώ η ροπή του σε λειτουργία overboost αγγίζει τα 51 kgm! Οι επιδόσεις μοναδικές, με τον κινητήρα να απογειώνει τα 1.500 kg του αμαξώματος και τα πρώτα 100 km/h επιτάχυνσης να καλύπτονται σε μόλις 4,9 sec, ενώ το πρώτο χιλιόμετρο να έρχεται σε κάτω από 25 sec!

Για τα δεδομένα των ελληνικών δρόμων, το αυτοκίνητο παραείναι… μπρουτάλ. Το ESP εργάζεται περισσότερο κι από τις βαλβίδες, ενώ αν της πάρεις τον αέρα και τολμήσεις να απενεργοποιήσεις τα ηλεκτρονικά, με το κάθε χάϊδεμα στο γκάζι κινείσαι με το φαινόμενο του εκκρεμούς, αν βέβαια καταφέρεις και την κρατήσεις στον δρόμο. Εκτός αν αποφασίσεις να σοφάρεις σαν τη γιαγιά μου με το Wartburg… Ε, τότε πάρε Fiat Panda!
Αναμφίβολα, η BMW 1 M είναι για μάχη! Κοινώς για πίστα, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την… ατίθαση καυτή Γερμανίδα των περίπου 70.000€!







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης