Δοκιμάζουμε τη νέα BMW 6 Cabrio

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW 6 Cabrio

Αυτό το κείμενο αφορά κυρίως εσάς «κύριε πρόεδρε». Θα προσπαθήσω να περιοριστώ σε όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτή την εποχή, αν δεν έχετε ξαναπάει Κέιπ Τάουν, αξίζει τον κόπο!

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW 6 Cabrio
Αυτό το κείμενο αφορά κυρίως εσάς «κύριε πρόεδρε». Θα προσπαθήσω να περιοριστώ σε όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτή την εποχή, αν δεν έχετε ξαναπάει Κέιπ Τάουν, αξίζει τον κόπο!

Για ξενοδοχείο μην ψάχνετε, αυτό που αναφέρετε στον τίτλο, ζητάτε. Η Ν. Αφρική φημίζεται για τα άλογα κούρσας, το Σαββατοκύριακο που ήμασταν εκεί, διεξήχθη μια διάσημη ιπποδρομία που αποτελεί τοπικό κοσμικό γεγονός. Όλοι οι ομότιτλοί σας κ. πρόεδρε, έμεναν στο εν λόγω ξενοδοχείο και μαντέψτε… έκαναν κύκλο γύρω από την νέα BMW 650i convertible. Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο τοπικός έμπορος έκλεισε τις τέσσερις πρώτες παραγγελίες, παγκοσμίως, εκεί στο λόμπι...

Κλείσιμο
Είχα στήσει... αυτί και άκουγα τι ρωτούσαν οι αγοραστές της νέας 650 convertible. Κόντρα στο πνεύμα της εποχής κανείς δε ρώτησε «πόσο καίει;» βέβαια η βενζίνη εκεί κοστίζει 0.8 ευρώ/lt.

Όλοι ρώτησαν για τον κινητήρα twin power της BMW. Η δύναμη των 407PS περνά αβίαστα στο δρόμο, το αυτοκίνητο ρολάρει ή επιταχύνει αδιάκοπα σε συνεργασία με το 8ταχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο. Παρότι δυο τόνους, με τέρμα γκάζι σε κολλάει πίσω! Κάποιος ρώτησε και για μικρότερη έκδοση θα υπάρξει τρίλιτρη 640i απόδοσης 320hp.
Αρκετοί στάθηκαν στην άνεση και στην ακαμψία, το άριστα ωχριά. Τα χαλύβδινα μέρη του πλαισίου έχουν δεχτεί ειδική κατεργασία που μεγιστοποιεί την αντοχή στις στρεβλώσεις.

Αστειευτήκαμε στο υπεύθυνο μηχανικό της BMW ότι πιάσαμε την εγκοπή της πόρτας περνώντας από λακκούβα για να δούμε αν παραμορφώνεται: «Είμαστε σε επίπεδο να μην τρέμει ούτε ο καθρέπτης» μας είπε κάπως ενοχλημένος ο Γερμανός, μάλλον δεν εκτίμησε το χιούμορ.

Ένας αγοραστής επέμεινε σε λεπτομέρειες για το Integral Active Steering που προσφέρεται σαν έξτρα στην ηλεκτρική κρεμαγιέρα (σ.σ: το τιμόνι είναι υπεράνω κριτικής). Το σύστημα συνδυάζει την στροφή των εμπρός τροχών μ’ αυτή των πίσω (τετραδιεύθυνση). Αξιοποιώντας πληροφορίες για την ταχύτητα περιστροφής των τροχών, τη γωνία στροφής του τιμονιού, τις κλίσεις του αμαξώματος και τις πλευρικές επιταχύνσεις, φιλτράρει τις κινήσεις του τιμονιού σε οριακές καταστάσεις βελτιστοποιώντας τες. Με απλά λόγια σας βοηθά να κάνετε ανάποδο τιμόνι κ. πρόεδρε.
Μια κυρία επέμενε να μάθει αν υπάρχουν στροβιλισμοί όταν η οροφή είναι ανοιχτή, μέχρι τα 140km/h που είδαμε στους αφρικάνικους δρόμους λάμπουν δια της απουσίας τους. Με κλειστή οροφή νιώθεις σα να οδηγείς κουπέ αυτοκίνητο. Κανείς δε ρώτησε σε πόση ώρα ανοιγοκλείνει η οροφή (σ.σ:  19sec, 24sec). Κάποιοι στάθηκαν στη δυνατότητα να ανοίγει όταν πλησιάζουν το αυτοκίνητο (1.5m) με το σύστημα Comfort Access.

Όλοι κύριε πρόεδρε, αξιοποίησαν το BMW Individual για να κάνουν το αυτοκίνητό τους ακόμη πιο μοναδικό, ένας παρήγγειλε λευκό δέρμα (Opal White) με τεχνολογία αντανάκλασης του ήλιου, σε συνδυασμό με λευκό ξύλο Ash Grain!

Τέλος κύριε πρόεδρε κανείς δε ρώτησε την τελική τιμή με τα εξτρά, όλοι παρέπεμψαν τον έμπορο, στο λογιστήριό τους.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
4.395 cc
Ισχύς: 407 PS /6.400 rpm
Ροπή:    61.0 kgm /1750 rpm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: 8ταχυτο, Steptronic
Τελική ταχύτητα: 250 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 6,5 sec
Μικτή κατανάλωση (/100km): 10,7 lt
Εκπομπές CO2: 249 gr/km
Βάρος: 2015 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.894x1.894x1.365 mm
Χώρος αποσκευών:  350lt
Τιμή: Ετοιμάστε μια επιταγή 150.000 και πάρτε άλλες 30.000 ψιλά(!) για τα έξτρα (εκτίμηση).










 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης