BMW: Ερχεται 2λιτρος turbo κινητήρας

BMW: Ερχεται 2λιτρος turbo κινητήρας

Σύντομα η BMW θα έχει τον δικό της 2λιτρο turbo κινητήρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία εξελίσσει ένα 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης ανω των 230PS, που θα αντικαταστήσει τον 3λιτρο ατμοσφαιρικό.

BMW: Ερχεται 2λιτρος turbo κινητήρας
Σύντομα η BMW θα έχει τον δικό της 2λιτρο turbo κινητήρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία εξελίσσει ένα 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης άνω των 230PS, που θα αντικαταστήσει τον 3λιτρο ατμοσφαιρικό. Η πληροφορία αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί (που θα επιβεβαιωθεί), διαψεύδει ακόμα και τους ίδιους τους μηχανικούς της BMW, που σε συνεντεύξεις τους (και στο «Πρώτο Θέμα») δήλωναν κατηγορηματικά ότι δε θα turbo κινητήρες στη γκάμα τους.
Όμως η έλευση της νέας SLK και η επιμονή των ανθρώπων της Mercedes να τοποθετούν τον 1.8lt κινητήρα απόδοσης 184 και 200PS, οδηγεί  την BMW σε αυτή την απόφαση. Παράλληλα η βαυαρική εταιρεία θέλει να βελτιώσει τις πωλήσεις της Ζ4 στις φορολογικά… ανώμαλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, που επί το πλείστον είναι η βασική αγορά για τα μοντέλα αυτά.
Όμως οι πληροφορίες μας λένε ότι ο 2λιτρος turbo κινητήρας, εκτός της Ζ4, θα τοποθετηθεί και στην Σειρά 1, στην 3άρα στην 5άρα στην Χ1 και βλέπουμε…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης