To Audi RS5 των 450PS (νέες φωτογραφίες)

To Audi RS5 των 450PS (νέες φωτογραφίες)

Όπως συνηθίζει η γερμανική εταιρία με τις κορυφαίες εκδόσεις μοντέλων της, έτσι και η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του A5 ξεχωρίζει από τα διακριτικά RS...

To Audi RS5 των 450PS (νέες φωτογραφίες)
  • Είναι το ισχυρότερο μέλος στην οικογένεια του A5
  • Θα συντροφεύει από το καλοκαίρι το S5
Κλείσιμο
  • Η απόδοσή του κινητήρα V8 4.2 FSI φτάνει τους 450 PS
  • Το RS5 είναι τετρακίνητο, τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,6 sec
  • Εξοπλίζεται με αυτόματο S tronic κιβώτιο 7 σχέσεων
  • Στην γερμανική αγορά θα κοστίζει από 77.700 €

Όπως συνηθίζει η γερμανική εταιρία με τις κορυφαίες εκδόσεις μοντέλων της, έτσι και η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του A5 ξεχωρίζει από τα διακριτικά RS.
Βέβαια, το κουπέ της Audi έχει τρία χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να εμφανιστεί μία έκδοση όπως η RS που θα συντροφεύει την S5.

Όπως είναι φυσικό το αμάξωμα έχει δεχτεί τις κατάλληλες «ντόπες» και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ξεχωρίζουν οι μεγαλύτεροι εισαγωγές του αέρα στους προφυλακτήρες, οι χρωμιωμένοι καθρέπτες, οι όμορφες ζάντες και ο διαχύτης στο πίσω μέρος με τις διπλές εξατμίσεις. Μερικά από τα highlight που συναντάμε στο νέο RS5 είναι τα προαιρετικά κεραμικά δισκόφρενα καθώς και η πίσω αεροτομή που εκτείνεται αυτόματα όταν η ταχύτητα υπερβεί τα 120 km/h και «μαζεύεται» στην θέση της όταν το κοντέρ πέσει κάτω από τα 80 km/h.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το RS5 εξοπλίζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα FSΙ ο οποίος έχει χωρητικότητα 4,2 lt και αποδίδει 450 PS και 430 Nm ροπής. O ισχυρός κινητήρας δεν έχει να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τα 1.725 kg του αμαξώματος και επιταχύνει από στάση το RS5 σε μόλις 4,6 sec έως τα 100 km/h.
Όπως είναι φυσικό η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic με τις 7 σχέσεις. Την άνοιξη θα διατεθούν τα πρώτα RS5 στους πελάτες τους στην γερμανική αγορά με τιμές πώλησης από 77.700 ευρώ ενώ οι πωλήσεις στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν στα μέσα καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης