Η Porsche 928 ξαναγεννιέται!

Η Porsche 928 ξαναγεννιέται!

Το μοντέλο που σας αποκαλύπτουμε μοιάζει σα να ξεπηδά από τις... στάχτες της 928 που κατασκευάστηκε από το 1977 έως το 1995. Ακόμη καλύτερα, το μοντέλο που βλέπετε στις οθόνες σας δίνει μια πρώτη εικόνα για την επόμενη Porsche που θα τοποθετείται πάνω από την 911...

Η Porsche 928 ξαναγεννιέται!
  • Θα τοποθετείται ανάμεσα στην 911 και στην Panamera
  • Ο κινητήρας θα βρίσκεται εμπρός και η βασική της έκδοση θα εφοδιάζεται με V8 σύνολο
  • Θα υπάρξει και υβριδική έκδοση που θα βασίζεται στην επερχόμενη της Cayenne
  • Θα έχει διάταξη 2+2 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2012

Το μοντέλο που σας αποκαλύπτουμε μοιάζει σα να ξεπηδά από τις... στάχτες της 928 που κατασκευάστηκε από το 1977 έως το 1995. Ακόμη καλύτερα, το μοντέλο που βλέπετε στις οθόνες σας δίνει μια πρώτη εικόνα για την επόμενη Porsche που θα τοποθετείται πάνω από την 911 και θα βασίζεται στο DNA της Panamera. Βλέπετε, οι Γερμανοί κάνουν διάφορα μελλοντικά πλάνα και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η παραγωγή της νέας 928 που θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως είναι οι Ferrari 599 GTB, Bentley Continental GT και Aston Martin DB9.

Κλείσιμο

H νέα 928 δε θα έχει τέσσερις πόρτες, όπως η Panamera, αλλά δύο όπως ένα καθαρόαιμο coupe. Επίσης θα είναι έντονος ο GT χαρακτήρα της και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές πιθανότητες στη νέα 928 ο κινητήρας να βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρός άξονα ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για τις αποσκευές αλλά και για τους επιβάτες. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον V8 των 4,8 lt της Panamera, σε ατμοσφαιρικές και turbo εκδόσεις που θα αποδίδουν από 400 έως 500 PS. Εκτός από τις κλασικές πισωκίνητες εκδόσεις θα υπάρξουν και τετρακίνητες που θα προσφέρονται μόνο με τον κορυφαίο σε απόδοση turbo κινητήρα.

Εκτός από τον V8 κινητήρα όμως υπάρχουν σκέψεις για την παραγωγή και υβριδικής έκδοσης που θα βασιστεί στην αντίστοιχη της Cayenne. Το πιο πιθανό είναι η υβριδική της διάταξη να αποτελείται από τον τρίλιτρο V6 του Audi S4 (με 370 PS) που θα συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 38 kW. Από πλευράς κόστους η νέα 928 θα τοποθετείται ανάμεσα στη φτηνότερη 911 και στην ακριβότερη Panamera στοχεύοντας απευθείας στις αντίστοιχες προτάσεις των Ferrari και Aston Martin. Πότε περιμένουμε τη νέα Porsche; Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως οι πληροφορίες μας λένε πως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2012.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης