Το νέο VW Jetta Hybrid των 172 ίππων (video)

Το νέο VW Jetta Hybrid των 172 ίππων (video)

Οι άνθρωποι της Volkswagen υποστηρίζουν ότι το νέο Jetta Hybrid είναι το ταχύτερο μικρό υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο! Με κινητήρα 1,4 lt απόδοσης 152 PS και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 27 PS, το σύστημα αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 172 PS! Η ροπή περνάει στους...

Το νέο VW Jetta Hybrid των 172 ίππων (video)
Οι άνθρωποι της Volkswagen υποστηρίζουν ότι το νέο Jetta Hybrid είναι το ταχύτερο μικρό υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο! Με κινητήρα 1,4 lt απόδοσης 152 PS και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 27 PS, το σύστημα αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 172 PS! Η ροπή περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και η επίδοση στα 0-100 km/h είναι εξαιρετική για υβριδικό μοντέλο: 9,0 sec.

Η μικτή κατανάλωσή του πάντως δεν εντυπωσιάζει (5,2 lt/100 km), δεδομένου ότι άλλα υβριδικά μοντέλα της κατηγορίας του βρίσκονται κάτω από τα 4,0 lt/100 km. Το γερμανικό μοντέλο μπορεί να ταξιδέψει αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για δύο περίπου χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα 70 km/h.

Σχεδιαστικά το Jetta Hybrid ξεχωρίζει από τις «αναλογικές» εκδόσεις του χάρη στον εμπρός προφυλακτήρα, την γρίλια, το πίσω σπόιλερ και τον αεροδυναμικό διαχύτη. Επίσης, έχει ζάντες 15 ιντσών με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το υβριδικό Jetta ζυγίζει μόλις 100 κιλά παραπάνω από το αντίστοιχου κυβισμού συμβατικό. Στο εσωτερικό η μόνη αλλαγή εντοπίζεται στον πίνακα οργάνων, στον οποίο υπάρχουν οι ενδείξεις του υβριδικού συστήματος.
To VW Jetta Hybrid θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. εντός του 2012. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη…

Κλείσιμο








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης