Το... αντι up! Seat Mii (νέες φωτογραφίες)

Το... αντι up! Seat Mii (νέες φωτογραφίες)

Το Seat Mii είναι το τρίτο (με σειρά που παρουσιάστηκαν) μικρό τέκνο του ομίλου Volkswagen, μετά το VW up! και το Skoda Citigo. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα δύο αυτά μοντέλα. Η Seat έδωσς στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες...

Το... αντι up! Seat Mii (νέες φωτογραφίες)
Το Seat Mii είναι το τρίτο (με σειρά που παρουσιάστηκαν) μικρό τέκνο του ομίλου Volkswagen, μετά το VW up! και το Skoda Citigo. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα δύο αυτά μοντέλα. Η Seat έδωσς στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες και λεπτομέριες για το μικρό της, τέσσερις μήνες πριν την έλευσή του στην Ελλάδα.
Ο σχεδιασμός του Mii αναμφίβολα είναι περισσότερο «αθλητικός» απο το up! Με τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3,54 m), τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους (σύμφωνα με τους Ισπανούς), τους αποδοτικούς του κινητήρες και το χαμηλό κόστος συντήρησης, το Mii ταιριάζει γάντι σε μια αγορά όπως η ελληνική.

Σχεδιαστικά διαθέτει στοιχεία γνώριμα από τα άλλα μοντέλα της Seat, όπως η τοξοειδής μάσκα και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών. Το εσωτερικό του είναι αρκετά λιτό και μοντέρνο κι έχει ένα ξεχωριστό στοιχείο που έχουμε δει και στα up! και στο Citigo: το φορητό σύστημα ψυχαγωγίας κι ενημέρωσης, το οποίο αναβαθμίζεται μέσω Ιντερνετ κι έχει προγράμματα (apps) που αυξάνουν τις δυνατότητές του.

Οι πολύ μικροί πρόβολοι και το μεγάλο μεταξόνιο δημιουργούν χώρους επαρκείς για τέσσερα άτομα. Επιπρόσθετα, ο χώρος αποσκευών (251 lt) είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του. Οι άνθρωποι της Seat υποστηρίζουν επίσης ότι τα υλικά στο εσωτερικό (που διαμορφώνονται ανάλογα με την έκδοση και παραμετροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγοραστή) ξεχωρίζουν για την πολύ υψηλή τους ποιότητα.
Κλείσιμο

Το Mii θα διατίθεται με δύο μικρούς κι ελαφρούς κινητήρες 1,0 lt, οι οποίοι έχουν απόδοση 60 PS και 75 PS. Με μικτή κατανάλωση μόλις 4,5 lt/100 km και 4,7 lt/100 km αντίστοιχα, τα δύο σύνολα είναι από τα πιο οικονομικά και πιο οικολογικά που υπάρχουν. Θα διατίθενται μάλιστα και σε «πράσινες» εκδόσεις Ecomotive, οι οποίες θα έχουν εκπομπές ρύπων από 86 g/km! Στις βασικές του εκδόσεις το Mii θα διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου.

Το Mii ξεχωρίζει όμως στην κατηγορία του κυρίως για έναν άλλο λόγο: το επίπεδο ασφάλειας. Στοιχεία όπως οι πλευρικοί αερόσακοι, το ESP και κυρίως το σύστημα City Safety Assist (που προειδοποιεί κι αν χρειαστεί φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο όταν επίκειται πρόσκρουση) είναι στοιχεία που δεν συναντά κανείς εύκολα σε αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
1.0 lt, 1.0 lt
Ισχύς: 60 PS, 75 PS
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Τελική ταχύτητα: 160 km/h, 171 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100km): 4,5 lt, 4,7 lt
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3,54/1,64/1,48 m
Χώρος αποσκευών: 251 lt














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης