Η νέα γενιά των Seat μπορεί σχεδιαστικά να ακολουθήσει το δρόμο που δείχνει το πρωτότυπο IBL που παρουσίασε η εταιρεία στη Φρανκφούρτη. Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της εταιρείας Τζέιμς Μιούρ τόνισε: «Το IBL δείχνει πως τα 4πορτα κουπέ θα παίξουν το ρόλο τους στη γκάμα της SEAT...
Η νέα γενιά των Seat μπορεί σχεδιαστικά να ακολουθήσει το δρόμο που δείχνει το πρωτότυπο IBL που παρουσίασε η εταιρεία στη Φρανκφούρτη.
Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της εταιρείας Τζέιμς Μιούρ τόνισε: «Το IBL δείχνει πως τα 4πορτα κουπέ θα παίξουν το ρόλο τους στη γκάμα της SEAT.
Το πρωτότυπο δε δείχνει ένα συγκεκριμένο μοντέλο αλλά τη σχεδιαστική τάση της SEAT στο μέλλον. Εκεί θα δούμε σίγουρα ένα νέο μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας από τη SEAT».
Tο IBL έχει μήκος 4.67m και φάρδος 1.85m με το μεταξόνιό του να είναι ιδιαίτερα μακρύ (2.71m). Η αιχμηρή πρόσοψη αναμένεται να υιοθετηθεί στα μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον. Μένει να δούμε αν θα διατηρηθούν τα φώτα LED (μόνο) και οι 20αρες ζάντες.
Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο είναι αυστηρά 4θεσιο και εξόχως πολυτελές καθότι έχει γίνει χρήση όλων των καινοτομιών που υπάρχουν διαθέσιμες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για πρωτότυπο σχέδιο και όχι για το τελικό, που θα πάρει ως έχει το δρόμο της παραγωγής.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.