Παγκόσμια πρεμιέρα για τα νέα Kia Rio & Soul

Παγκόσμια πρεμιέρα για τα νέα Kia Rio & Soul

Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποίησε το νέο Kia Rio στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης μαζί με το ανανεωμένο στα σημεία Soul...

Παγκόσμια πρεμιέρα για τα νέα Kia Rio & Soul
Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποίησε το νέο Kia Rio στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης μαζί με το ανανεωμένο στα σημεία Soul. Η κορεατική εταιρία έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στην μικρότερη κατηγορία με το νέο Picanto και στις μεγαλύτερες των supermini και μικρομεσαίων με το πεντάθυρο Rio που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης.

Μαζί με τις πρεμιέρες των Rio Sedan και Soul ανακοινώθηκε ένας νέος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1,6 lt με αυξημένη ισχύ κατά 11% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο που εξοπλίζεται το τωρινό Soul. Για την ακρίβεια το νέο μοτέρ αποδίδει 135 PS (θα πλαισιώσει το μικρότερο 1,4 lt) και είναι κατά 10% πιο οικονομικό σε κατανάλωση και μαζί με της Toyota είναι από τα ισχυρότερα ατμοσφαιρικά σύνολα στα 1,6 lt.

Πέρα από το Soul, τo νέο μοτέρ θα το δούμε να τοποθετείται σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της Kia, όπως και στην τετράθυρη που με μήκος 4,37 m φιγουράρει στην αμερικανική έκθεση και αποσπά κολακευτικά σχόλια με την δυναμική και εντυπωσιακή σχεδίαση του αμαξώματος.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί αν θα εισαχθεί και η sedan έκδοση, το νέο Rio αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνει ότι ένα σύγχρονο μοντέλο όπως σύστημα start/stop, ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESP, τουλάχιστον έξι αερόσακους κ.α.

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης