Μια γυναίκα στην πόρτα της F1

Μια γυναίκα στην πόρτα της F1

Η Μαρία ντε Βιλότα οδήγησε στο Πωλ Ρικάρντ μια Renault R29, το μονοθέσιο με το οποίο αγωνίζονταν ο Αλόνσο το 2009. Η δοκιμή που κρατήθηκε μυστική έγινε κάποια στιγμή τις προηγούμενες βδομάδες και οι φήμες λένε ότι ήταν παρόν και ο ισχυρός άντρας της F1 Μπέρνι Έκλεστον...

Μια γυναίκα στην πόρτα της F1

Η Μαρία ντε Βιλότα οδήγησε στο Πωλ Ρικάρντ μια Renault R29, το μονοθέσιο με το οποίο αγωνίζονταν ο Αλόνσο το 2009.

Η δοκιμή που κρατήθηκε μυστική έγινε κάποια στιγμή τις προηγούμενες βδομάδες και οι φήμες λένε ότι ήταν παρόν και ο ισχυρός άντρας της F1 Μπέρνι Έκλεστον.

Η Μαρία ντε Βιλότα είναι κόρη του Εμίλιο ντε Βιλότα άλλοτε πιλότου (σ.σ: χωρίς επιτυχία) στη F1. Στα 32 της χρόνια έχει προλάβει να αγωνιστεί στην Ισπανική F3, στο WTCC, ενώ σοβαρή εμπειρία από μονοθέσια απέκτησε αγωνιζόμενη στη Superleague Formula με τα χρώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα αποτελέσματα πάντως δείχνουν ότι δεν πρόκειται για εξωπραγματικό ταλέντο.

Η τελευταία γυναίκα που προσπάθησε να συμμετέχει σε αγώνα F1 αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν η Ιταλίδα Τζιοβάνα Αμάτι το 1992.

Η 32χρονη Ισπανίδα μετά την ολοκλήρωση του τεστ με τη Renault δήλωσε: «Ως εκπρόσωπος του γυναικείου φίλου είμαι χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο F1. Αποτελούσε πάντα όνειρό μου η συμμετοχή στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δεν μου πήρε πολύ να συνηθίσω το μονοθέσιο και από τη στιγμή που εξοικειώθηκα ήμουν σε θέση να πιέσω έτσι απόλαυσα πραγματικά την εμπειρία» κατέληξε η Μαρία ντε Βιλότα.

Από την πλευρά της Renault ο αγ. διευθ. της ομάδας Έρικ Μπουλιέ συμπλήρωσε: «Με χαρά προσφέραμε στη Μαρία την ευκαιρία να οδηγήσει την R29. Έκανε ακριβώς ότι προσδοκούσαμε προχώρησε βήμα – βήμα δεν έκανε λάθος και στο τέλος σημείωσε πολύ καλούς χρόνους».

Προφανώς στο ερώτημα αν θα υπάρξει συνέχεια καλούνται τώρα να απαντήσουν οι χορηγοί.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης