Απόβαση της Tesla στη Γερμανία

Απόβαση της Tesla στη Γερμανία

H Tesla ψάχνει για νέες τοποθεσίες όπου θα κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο στη Γηραιά Ήπειρο, και πλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, η αμερικανική φίρμα επέλεξε τη Γερμανία.

Tesla-Roadster
Ήδη η Tesla έχει εξετάσει δύο συγκεκριμένα περιοχές στη Γερμανία, η πρώτη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και η δεύτερη στην Κάτω Σαξονία, χωρίς προς το παρόν να έχει αποφασίσει σε ποια από τις δύο θα κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο. Πάντως από τον περασμένο Ιούνιο ο Έλον Μασκ έχει χαρακτηρίσει τη Γερμανία ως την κύρια επιλογή ενδιαφέροντος της εταιρείας στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι ένα εργοστάσιο κοντά στα Γερμανο-Γαλλικά σύνορα ή στα σύνορα με τις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) θα είχε ιδιαίτερη σημασία για την Tesla.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συνορεύει με την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ η Κάτω Σαξονία με την Ολλανδία. Προς το παρόν ωστόσο, η Tesla δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι στις δύο αυτές περιοχές επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της για το νέο εργοστάσιο της Ευρώπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης