Αυτό είναι το νέο Audi Q8

Αυτό είναι το νέο Audi Q8

To Audi Q8 τοποθετείται στην κορυφή την γκάμας των SUV της γερμανικής φίρμας.

audiq81

Το μεγάλο 4θυρο κουπε SUV της Audi έχει μήκος 4,99 μέτρα, πλάτος 2,0 μέτρα και ύψος 1,71 μέτρα, όντας πιο φαρδύ, πιο κοντό και πιο χαμηλό από το αδερφό Q7.  Παράλληλα, το νέο Q8 υιοθετεί μια αρκετά αιχμηρή σχεδίαση με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη μάσκα, τις πολλές ακμές και τους εντυπωσιακούς τροχούς.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι χωρίς καμία αμφιβολία “high tech”, με την Audi να υπόσχεται κορυφαία ευρυχωρία.  Χάρη στην εξελιγμένη λειτουργία αφής MMI του νέου Audi Q8, σχεδόν κάθε λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί από τις δύο μεγάλες οθόνες. Η πάνω, με διαγώνιο 10,1 ιντσών, χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων και του συστήματος πλοήγησης. Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του μία ακόμη οθόνη 8,6 ιντσών που βρίσκεται πιο χαμηλά για το σύστημα κλιματισμού, τις λειτουργίες άνεσης και την εισαγωγή κειμένου. Τα όργανα απεικονίζονται στο πλήρως ψηφιακό Audi virtual cockpit. Η υψηλής ανάλυσης οθόνη των 12,3 ιντσών προσφέρει εναλλαγές σε δύο θεματικές ενότητες μέσω του πολύ-λειτουργικού τιμονιού. Υπάρχει και μια προαιρετική εκδοχή με μία πρόσθετη σπορ ενότητα. Το head-up display μπορεί να προβάλλει στο παρμπρίζ σημαντικές πληροφορίες και λεπτομέρειες,  μεταξύ αυτών και οδηγίες σχετικές με το σύστημα πλοήγησης.

Κλείσιμο

Το Audi Q8 είναι διαθέσιμο και με την κορυφαία εκδοχή του συστήματος πολυμέσων με το MMI navigation plus. Αυτό περιλαμβάνει την υπηρεσία μεταφοράς δεδομένων Audi connect με το τεχνολογίς 4G/4G+ (LTE), με Wi-Fi hotspot. Φυσικά, τον εξοπλισμό του μοντέλου συμπληρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να απαιτήσει ο αγοραστής της συγκεκριμένης κατηγορίας. Πίσω υπάρχει ένα σύστημα τριών καθισμάτων με κατά μήκος ρύθμιση όταν χρειαστεί. Με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται έως και τα 1.755 λίτρα

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το νέο Audi Q8 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πετρελαιοκίνητη 3.0 TDI V6 και την 3.0 TSI V6, που αποδίδουν 231 και 286 ίππους και αντίστοιχα 340 ίππους για τη δεύτερη. Eπίσης, η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου και προαιρετικά μπορεί αν εξοπλιστεί με σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Όλα τα κινητήρια συστήματα είναι ιδιαίτερα αποδοτικά χάρη στην νέα ήπια υβριδική τεχνολογία (mild hybrid technology ή MHEV). Το βασικό ηλεκτρικό σύστημα 48V ενσωματώνει δύο σημαντικά τεχνολογικά στοιχεία: την μπαταρία ιόντων λιθίου και τη μίζα/γεννήτρια με ιμάντα. Κατά την επιβράδυνση υπάρχει ανάκτηση έως 12 kW ισχύος, που φορτίζουν τη μπαταρία. Η τεχνολογία MHEV επιτρέπει την απενεργοποίηση του κινητήρα σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, οπότε υπάρχει απλό ρολάρισμα ενώ το start/stop είναι διαθέσιμo από τα 22 χλμ./ώρα.

 

Το λανσάρισμα του νέου Audi Q8 θα ξεκινήσει στην Ευρώπη το Φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης