PICK: Sport & Show στην Πάτρα!

PICK: Sport & Show στην Πάτρα!

Το 7ο PICK LOUX COLA βρίσκεται προ των πυλών καθώς η εκκίνηση θα δοθεί αυτό το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

PICK: Sport & Show στην Πάτρα!
Το Patras International Circuit for Carting που έχει χτίσει πλέον παράδοση στην Πάτρα ετοιμάζεται να προσφέρει κι εφέτος στους διαγωνιζόμενους, αλλά και στους θεατές ένα διήμερο γεμάτο αγωνιστική δράση και παράλληλες εκδηλώσεις, ψυχαγωγικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Χτες η Οργανωτική Επιτροπή και οι εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Εκεί επισημάνθηκε η δουλειά που έχει γίνει στα μέτρα ασφαλείας των αγώνων, τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους θεατές, ενώ οι εκπρόσωποι φορέων στάθηκαν στα πολλαπλά οφέλη – αναπτυξιακά  και οικονομικά – της διοργάνωσης για την πόλη της Πάτρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέφερε:
Κλείσιμο
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προάγει και ενθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες και είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα όταν μιλά για την Πάτρα, εκτός από το Καρναβάλι αναφέρεται και στο PICK. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών είναι το πιο ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό στοιχείο της διοργάνωσης. Η Πάτρα έχει καταστεί μικρό Μονακό της Ελλάδος πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια θα είναι αρωγός».



Ο βοηθός Δημάρχου για θέματα αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, συμπλήρωσε:
«Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο συνδυασμός του ήχου και της εικόνας. Ένας ήχος διεισδυτικός και επιβλητικός που ανταποκρίνεται στην προσπάθεια της στιγμής. Εύχομαι ο καιρός να είναι σύμμαχος το Σαββατοκύριακο. Ο Δήμος επιμένει στην ασφάλεια των αγώνων και σαν θεατής μπορώ να πω ότι έχω διαπιστώσει ότι κάθε χρόνο τα μέτρα αυξάνονται. Το PICK είναι ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη, γι’ αυτό και ο Δήμος φρόντισε να παραχωρήσει δωρεάν όλους τους απαιτούμενους χώρους για τη διοργάνωσή του».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Μάρκετινγκ της Λουξ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε: «Η Λουξ στο πλαίσιο συνέχειας και συνέπειας λόγων και έργων στηρίζει εδώ και επτά χρόνια το Διεθνές Σιρκουί Καρτ, το οποίο δίνει μία ξεχωριστή νότα στην Πάτρα. Σαν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, πιστεύω ότι τοPICK είναι μία διοργάνωση που εμπλέκει όλους τους τοπικούς φορείς και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Αυτό αποδεικνύει πως όταν συνεργαζόμαστε υπάρχουν μόνο οφέλη. Θέλουμε κάθε μήνα σ’ όλη την Αχαΐα να υπάρχει ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων που θα καταστήσει το Νομό επίκεντρο του θεματικού τουρισμού. Μόνο μέσω τέτοιων διοργανώσεων μπορούμε να προσελκύσουμε κόσμο».




Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, διακρίνονται από αριστερά: Ρούλα Στίγκα (συντονίστρια - δημοσιογράφος), Γεωργία Παπαγεωργίου (ΑΟΠ), Τάκης Πετρόπουλος (Δήμος Πατρέων), Γρηγόρης Αλεξόπουλος αντιπεριφερειάρχης, Πλάτων Μαρλαφέκας (Λουξ, Επιμελητήριο), Κώστας Σπανός (Med Frigo).


Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι στο επίκεντρο των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων
είναι η συναυλία με τους Μaster Tempo  και την  Κατερίνα Στικούδη, που το βράδυ του Σαββάτου θα χαρίσουν στο κοινό μία εκρηκτική βραδιά. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιδείξεις, ακροβατικά με μηχανές και αυτοκίνητα που «κόβουν» την ανάσα, οχήματα αντίκες, και άλλα.





Μεταξύ άλλων στο 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά την αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, τη μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα, που θα έχει και το ρόλο του safety car. Το «Λουξ Cola in action park» θα λειτουργήσει κι εφέτος το διήμερο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Γεωργίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες. Στη διάρκεια του διημέρου, αγωνιστικά οχήματα που σε λίγες ημέρες θα πάρουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολης θα προσφέρουν συγκινήσεις.

Στο 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola για πρώτη φορά συμμετέχει η ΦΙΛ.Π.Α. μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά οχήματα- αντίκες και το κέντρο της Πάτρας θα γεμίσει εικόνες μιας άλλης εποχής. Πιστοί στην παράδοση, οι Αποστόλης και Γιάννης Παπαλεξόπουλος της ομάδας «Frenzy drift team»  θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό Drift Show. Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία, ενώ ιδιαίτερο τόνο θα δώσουν τα μονοθέσια οχήματα- Formula των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά.

Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες θα προβληθούν κι εφέτος  απευθείας από τη NOVA.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης