PICK 2015: Ραντεβού τον Οκτώβρη στην Πάτρα!

PICK 2015: Ραντεβού τον Οκτώβρη στην Πάτρα!

Διεξήχθη σήμερα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Πάτρας η κεντρική συνέντευξη Τύπου ενόψει του 7ου Patras International Circuit for Kart που είναι προγραμματισμένο για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη (3-4/10) στους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

PICK 2015: Ραντεβού τον Οκτώβρη στην Πάτρα!
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου 3 - 4/10 θα διεξαχθεί στους δρόμους της Πάτρας πέριξ της πλατείας Γεωργίου το 7ο PICK. Πρόκειται για ένα θέαμα υψηλού επιπέδου που η τοπική κοινωνία περιμένει πως και πως καθώς δεν δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να παρακολουθήσεις εντός αστικού ιστού εντελώς δωρεάν μια κορυφαία παράσταση. Το Patras International Circuit for Carting από την πρώτη κιόλας χρονιά ήταν ξεκάθαρο πως πέρα από το αθλητικό κομμάτι έχει ανάλογη διάσταση και το ψυχαγωγικό κομμάτι για το ευρύ κοινό.

Σ' αυτό το πλαίσιο πέρυσι διοργανώθηκε μια πολύ πετυχημένη συναυλία το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Γεωργίου με την Κατερίνα Στικούδη. Αντίστοιχη ενέργεια θα γίνει και φέτος με μεγάλη συναυλία το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.
Παράλληλα με τον αγώνα το Σαββατοκύριακο του PICK θα τρέχουν και όλες οι άλλες εκδηλώσεις που τόσο πολύ αγάπησε το κοινό της Πάτρας, ακροβάτες, PICK girls,  μονοθέσια Formula 3 και Gloria, προσομοιωτές αλλά ειδικός διαδραστικός χώρος για μικρούς και μεγάλους, αυτοκίνητα αντίκες και άλλα πολλά.
Φέτος θα υπάρξει και έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας.
Πέρυσι τα μέλη του Ηδυφώς απαθανάτισαν πολλές στιγμές του PICK τις καλύτερες απ' αυτές θα τις δούμε σε έκθεση που θα τρέξει παράλληλα με τον αγώνα. Επιπλέον όπως θα μας εξηγήσουν σε λίγο και οι ίδιοι φέτος πάνε ένα βήμα παραπέρα μοιράζοντας χώρους ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική απεικόνιση του φετινού PICK μέσα από το φωτογραφικό φακό.
Κλείσιμο


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Γρηγόρης Αλεξόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Τάκης Πετρόπουλος υπεύθυνος αθλητικού τομέα Δήμου Πάτρας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Δημήτρης Μιχελακάκης Πρόεδρος ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) & υπεύθυνος για το Καρτ Ελλάδος, δημοσιογράφοι, παράγοντες από το χώρο του καρτ, καρτίστες και ξεχωριστά μέλη της Αχαϊκής κοινωνίας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Ρούλα Στίγκα  που προλόγισε και τους ομιλητές στο πάνελ.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε: "Τη διοργάνωση στηρίζει κι εφέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η διοργάνωση του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ Πάτρας θα ενισχύσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την τουριστική προβολή όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδος με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Εύχομαι να έχουμε μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση και ελπίζουμε να μην διασαλευτεί το διήμερο του Καρτ από άλλες εξελίξεις».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας συμπλήρωσε: "Το P.I.C.K. ξεκίνησε ως μία καινοτόμος ιδέα και ανοίγει το δρόμο διεύρυνσης του θεματικού τουρισμού, ώστε η περιοχή να έχει το δικό της κομμάτι από την πίτα του τουριστικού προϊόντος. Αντίθετα με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, πρέπει το P.I.C.K. να διοργανωθεί κι εφέτος, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι το δεύτερο πιο λαοφιλές άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Επιδίωξή μας πρέπει να είναι και η επιμήκυνση της περιόδου διοργάνωσης του event σε συνδυασμό και με άλλες αγωνιστικές ή πολιτιστικές δράσεις", τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πατρινούς επιχειρηματίες κι όχι μόνο, να στηρίξουν με χορηγίες το 7ο P.I.C.K. προσφέροντας στην πόλη μία σπουδαία διοργάνωση.

Αξίζει να τονιστεί η παρουσία του προέδρου της ΟΜΑΕ, Δημήτρη Μιχελακάκη
που αυτή την εποχή εκτός από το PICK έχει και την ευθύνη του Ράλι Ακρόπολις που είναι προγραμματισμένο μια βδομάδα μετά: "Η Πάτρα μέχρι σήμερα στήριζε τους αγώνες. Τώρα ήλθε η ώρα οι αγωνιζόμενοι να στηρίξουμε την Πάτρα, η οποία και πρέπει να έχει το όφελος από το Διεθνές Σιρκουί Καρτ. Σήμερα έχει περισσότερη ανάγκη ο τόπος τους αγώνες κι όχι οι αγώνες τον τόπο. Η Πάτρα θα παραμείνει συνώνυμη του καρτ και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος δίνει διέξοδο στα παιδιά να εκτονώσουν την ενέργειά τους σ’ έναν χώρο ασφαλή. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όσες χώρες ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ο δείκτης των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά". Κλείνοντας, ο κ. Μιχελακάκης ανακοίνωσε πως η Ομοσπονδία ανέλαβε φέτος και τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολης, μία εβδομάδα μετά το 7ο P.I.C.K. χαρακτηρίζοντάς την ενέργεια αυτή, ως ιδιαίτερη πρόκληση. 



Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της δημοτικής Αρχής
, Τάκης Πετρόπουλος σημείωσε: «Το P.I.C.K. έφθασε αισίως στο 7ο έτος και όλα αυτά τα χρόνια παρά τις δυσκολίες κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Η νέα δημοτική Αρχή έδειξε από τον πρώτο χρόνο της θητείας της πως αγκαλιάζει τέτοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αν και λόγω των οικονομικών δυσκολιών και του ασφυκτικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να τη στηρίξει ως χορηγός».

Το 7o PICK θα διεξαχθεί στους δρόμους της Πάτρας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη 3&4/10. Πρόκειται για έναν μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έγινε θεσμός και σε μεγάλο βαθμό εδραιώθηκε μέσα στην οικονομική κρίση η οποία  επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική κοινωνία. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι τοπικές αρχές και φυσικά οι οργανωμένοι φορείς οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το πολυεπίπεδο γεγονός από τον πρώτο χρόνο της διεξαγωγής του.

Το PICK αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στο ημερολόγιο με τα σημαντικότερα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα της Δυτικής Ελλάδας.  Από την πλευρά τους οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο να αναβαθμίσουν το θεσμό μέσα από παράλληλες δράσεις και γεγονότα, ικανά να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Διακρίνονται από αριστερά: Τάκης Πουρναράκης δημοσιογράφος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος αντιπεριφερειάρχης, Τάκης Πετρόπουλος, υπεύθυνος Αθλητισμού στο Δήμο Πατρέων, Δημήτρης Μιχελακάκης πρόεδρος ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) & υπεύθυνος για το Καρτ Ελλάδος, Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Σημαντική η τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA
πέρυσι το PICK μεταδόθηκε απευθείας και στη συνέχεια άλλες 5 φορές σε μαγνητοσκόπηση. Η NOVA θα καλύψει και φέτος το PICK. Η διαδροµή των 920 µέτρων διασχίζει τους κεντρικότερους άξονες της Πάτρας: Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, Πατρέως, Κορίνθου, Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης