PICK: Έρχεται στην Πάτρα τον Οκτώβρη!

PICK: Έρχεται στην Πάτρα τον Οκτώβρη!

H παράδοση της Πάτρας, το 7ο Διεθνές Σιρκουί /P.I.C.K. Λουξ COLA έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου 3 και 4 του μήνα στους δρόμους πέριξ της πλατείας Γεωργίου.

PICK: Έρχεται στην Πάτρα τον Οκτώβρη!
Δόθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του 7ου Pick Λουξ Cola που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3-4/10 στους δρόμους της Πάτρας. 

Πρόκειται για ένα θέαμα υψηλού επιπέδου που η τοπική κοινωνία περιμένει πως και πως καθώς δεν δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να παρακολουθήσεις εντός αστικού ιστού εντελώς δωρεάν μια κορυφαία παράσταση. Το Patras International Circuit for Carting από την πρώτη κιόλας χρονιά ήταν ξεκάθαρο πως πέρα από το αθλητικό κομμάτι έχει ανάλογη διάσταση και το ψυχαγωγικό κομμάτι για το ευρύ κοινό. 

Σ' αυτό το πλαίσιο πέρυσι διοργανώθηκε μια πολύ πετυχημένη συναυλία το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Γεωργίου με την Κατερίνα Στικούδη. Μας άρεσε, της άρεσε και ξανάρχεται φέτος μαζί με τους Μaster Tempo όπου θα δώσουν μεγάλη συναυλία το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. 

Κλείσιμο
Πέρα της συναυλίας θα υπάρχουν ακροβάτες, EKO girls, Grid Girl, μονοθέσια Formula 3 και Gloria, προσομοιωτές αλλά ένας ειδικός διαδραστικός χώρος για μικρούς και μεγάλους, τα πανέμορφα αυτοκίνητα αντίκες της ΦΙΛΠΑ, παρουσία του Πανελλήνιου Συλλόγου ιδιοκτητών Lancia Delta HF integrale με την έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά και το S
peedSector - μία κοινότητα ανθρώπων που διοργανώνει οδηγικά event για ιδιοκτήτες ακριβών sport αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως μάρκας. Το Speed Sector εκτός από την παρουσία του στο PICK θα προσφέρει και το αυτοκίνητο ασφαλείας το οποίο πιθανότατα θα είναι μια Ferrari 458 Challenge.  
 


Διακρίνονται από αριστερά: Βασίλης Παναγόπουλος (ΕΚΟ), Πλάτων Μαρλαφέκας (Λουξ), Αγάπη Κεφαλογιάννη (NOVA)Δημήτρης Μιχελακάκης (ΟΜΑΕ), Γρηγόρης Αλεξόπουλος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Κωνσταντίνος Σπανός (Med Frigo).


Σημαντική είναι και η παρουσία νέων φοιτητών όπως η ομάδα «Ποσειδών» μια ερευνητική ομάδα σπουδαστών από τα τμήματα των Μηχανολόγων , Ηλεκτρολόγων και Αυτοματιστών Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. Επιπλέον η ομάδα "Κένταυρος" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη Formula SAE και το Πανεπιστήμιο Πατρών με τη δική του Formula. 

Φέτος θα υπάρξει και έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας. Πέρυσι τα μέλη του Ηδυφώς απαθανάτισαν πολλές στιγμές του PICK τις καλύτερες απ' αυτές θα τις δούμε σε έκθεση που θα τρέξει παράλληλα με τον αγώνα. Επιπλέον φέτος πάνε ένα βήμα παραπέρα μοιράζοντας χώρους ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική απεικόνιση του φετινού PICK μέσα από το φωτογραφικό φακό.



Τα ΕCO Girls αναμένεται να δώσουν ακόμη μια χρονιά το δικό τους χρώμα στο PICK. 

Στο αθλητικό κομμάτι οι συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, έχουν αγγίξει ήδη τις 60 σημειώνοντας νέο ρεκόρ και οι οδηγοί των καρτ δηλώνουν έτοιμοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Η ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών είναι ανοικτή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά το 7ο Διεθνές Σιρκουί /P.I.C.K. Λουξ COLA, παρά τις δυσκολίες των καιρών θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60cc το παράβολο συμμετοχής είναι δωρεάν. 




Πέρα από το αθλητικό και το ψυχαγωγικό κομμάτι υπάρχει βέβαια και το οικονομικό το PICK όπως και το καρναβάλι της Πάτρας δίνει μια σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία λόγω των επισκεπτών αλλά και της προβολής της πόλης. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από τα κανάλια της NOVA. Εξίσου σημαντικές είναι και οι μαγνητοσκοπημένες επαναλήψεις του γεγονότος αυτού. Αρκετές φορές καθημερινά στο δημόσιο διάλογο ακούμε ως αντίβαρο ή ευχή στην σημερινή οικονομική συγκυρία τη λέξη ανάπτυξη. Μια διοργάνωση όπως το PICK συμβάλλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη. 



Ραντεβού λοιπόν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη 3-4/10 στους δρόμους της Πάτρας. Εμείς θα είμαστε εκεί, θα έρθετε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης