Με το νέο C5 Aircross η Citroën αναπλάθει όλα εκείνα τα στοιχεία που ορίζουν το DNA της, ορίζοντας τα πρότυπα άνεσης για όλη την κατηγορία.
Σε τεχνικό επίπεδο, από την περσινή Έκθεση του Τόκιο γνωρίζουμε πως τα νέα κεντρομήχανα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας θα εξοπλιστούν με έναν ολοκαίνουργιο turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Πρόκειται για τον G20E, μια νέα μονάδα που παρουσιάστηκε στο κεντρομήχανο GR Yaris M Concept και εξελίσσεται με ξεκάθαρα αγωνιστική λογική.

Η ισχύς του G20E δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ωστόσο η Toyota στοχεύει σε απόδοση ανώτερη και πιο αποδοτική από τον υπάρχοντα των 2,4 λίτρων, με μικρότερες διαστάσεις κατά περίπου 10%. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 300 ίππους στη βασική εκδοχή, με προοπτικές για σημαντικά υψηλότερη τιμή τιμών σε πιο εξελιγμένες εφαρμογές, ιδίως με τη συνδρομή υβριδικής τεχνολογίας.
Στο νέο σπορ μοντέλο, ο κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί εγκάρσια και να συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της Gazoo Racing.
Σχεδιαστικά, το νέο MR2 αναμένεται να έχει στοιχεία του FT-Se, σύγχρονες αναλογίες, χαμηλό παρμπρίζ, κοντό εμπρός τμήμα και έντονα πίσω «φτερά».