Στα σκαριά η κορυφαία Mercedes-AMG GT Coupé

Στα σκαριά η κορυφαία Mercedes-AMG GT Coupé

Η Mercedes-AMG εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τη γκάμα της νέας γενιάς GT Coupé.

240326142446_Mercedes-AMG-GT-Cou

Πέραν της βασικής Mercedes-AMG GT Coupé με τους 421 ίππους, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, η γερμανική εταιρεία έχει στα σκαριά την δημιουργία και μίας  κορυφαίας και πισωκίνητης έκδοσης.

Η δεύτερη γενιά της GT Coupé, είτε ως GT 45 με τον V8 κινητήρα των 476 ίππων, είτε στην GT 55 με τους 585 ίππους, διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Ωστόσο, τα στελέχη της Mercedes-AMG αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία όσων πελατών της θα ήθελαν το νέο μοντέλο μόνο με κλασική διάταξη, δηλαδή με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.
Κλείσιμο

Ήδη λοιπόν τα πρωτότυπα μοντέλα δοκιμών της GT Coupé με τον V8 κινητήρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Οι σχεδιαστικές διαφορές είναι εμφανέστατες, με διαφορετικής σχεδίασης τροχούς και χάλκινου χρώματος κάλυμμα στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχει μια σταθερή αεροτομή και ένας διαφορετικής σχεδίασης αεροδυναμικός διαχύτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα πρόκειται για την έκδοση GT Coupé 63 Performance, η οποία θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν έναν πιο σκληροπυρηνικό οδηγικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητό τους.

Από την εταιρεία δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται η διαδικασία εξέλιξης της νέας έκδοσης της GT Coupé. Κάποιοι εκτιμούν ότι ενδεχομένως να διαθέτει τον V8 κινητήρα που συνδυάζεται με plug-in υβριδική τεχνολογία, ο οποίος τοποθετείται ήδη στην S-Class 63 E Performance. Σε αυτή, η συνδυαζόμενη μέγιστη ισχύς του υβριδικού συστήματος αποδίδει 802 ίππους και ροπή 1.430 Nm.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία για την απόδοση της νέας έκδοσης της GT Coupé. Όμως, έχει γίνει γνωστό ότι αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος του 2024 ή τις αρχές του 2025, το αργότερο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης