H Nissan ετοιμάζει το νέο Leaf

H Nissan ετοιμάζει το νέο Leaf

Η Nissan φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας γενιάς του Leaf χωρίς ωστόσο να ανοίγει εντελώς τα χαρτιά της σχετικά με το χαρακτήρα και την τεχνολογία που θα έχει το νέο της μοντέλο

Nissan_Chill_Out__3_
Η Nissan πρωτοπόρησε με τo Leaf στην ηλεκτροκίνηση καθώς η πρώτη γενιά του παρουσιάστηκε το 2011. Το αυτοκίνητο ήταν ξεχωριστό και πρωτοπόρο.
Επτά χρόνια αργότερα, το 2018, παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου η οποία ωστόσο βρέθηκε απέναντι σε έναν ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό καθώς όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές απέκτησαν παρουσία στην ηλεκτρική κατηγορία.
Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει ακόμα περισσότερο και στη Nissan έπρεπε ν’ αναλάβουν δράση. Έτσι, έχουν αρχίσει τις δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου μοντέλου το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2025 και η παραγωγή του να ξεκινήσει από τις αρχές του 2026, όπως έχει γίνει γνωστό.
Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το καινούργιο Leaf είναι λίγες. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF–EV» και αναμένεται να έχει σχεδίαση η οποία θα είναι επηρεασμένη από το πρωτότυπο Chill–Out (φωτογραφίες). Θυμίζουμε πως, σε ό,τι αφορά στη Nissan, αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ariya.
Οι μπαταρίες του νέου Leaf ενδεχομένως να είναι ενεργειακής χωρητικότητας 66 kWh και 91 kWh, αντίστοιχα. Θα έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με αυτή του παρόντος μοντέλου, γεγονός που θα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία.
Πάντως, το νέο Leaf δεν αναμένεται να διαθέτει τους συσσωρευτές σταθερού ηλεκτρολύτη τους οποίους εξελίσσει η ιαπωνική εταιρεία, τουλάχιστον στην αρχική φάση της εμπορικής του καριέρας καθώς τα στελέχη της Nissan έχουν ανακοινώσει ότι αυτού του τύπου οι μπαταρίες θα αρχίσουν να διατίθενται στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της από το 2028 και έπειτα.
Σε ό,τι αφορά στον ηλεκτροκινητήρα, δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες ανακοινώσεις. Πιθανολογείται είναι πως το επόμενο Leaf θα διατίθεται με έναν ο οποίος θα είναι αντίστοιχος αυτού που υπάρχει στις δικίνητες εκδόσεις του Ariya.
Αυτό σημαίνει ότι αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του ενδεχομένως να είναι είτε 218 ίπποι είτε 242 ίπποι, αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στελέχη της Nissan έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να διακόψουν την παραγωγή του στις ΗΠΑ λόγω της μικρής ζήτησης γι’ αυτό στην εκεί αγορά.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης