Με μεγαλύτερη αυτονομία η Porsche Taycan

Με μεγαλύτερη αυτονομία η Porsche Taycan

H Porsche ανανεώνει την Taycan, τόσο σχεδιαστικά, όσο και μηχανολογικά. 

240205102949_Porsche-Taycan-restyle-2024_III

Η Taycan απέδειξε ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι σύμμαχος στην ιστορία μίας εταιρείας, όπως η Porsche, αρκεί να υπάρχει η πρόθεση, η διάθεση των ανθρώπων και φυσικά τα ανάλογα χρήματα.

Στην Porsche, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο το οποίο να μην αλλοιώσει τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων της, αλλά να δημιουργήσει ένα καινούργιο στυλ που να συνεχίσει την ιστορία της στην σύγχρονη εποχή.


Η Taycan ήδη επανασχεδιάστηκε και αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα. Ωστόσο, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας δεν περιορίστηκαν μόνο στις αισθητικές αλλαγές και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού, αλλά βελτίωσαν και έναν βασικό τομέα του αυτοκινήτου, όπως η αυτονομία.

Η εταιρεία από το Τσουφενχάουσεν ανακοινώνει ότι πλέον το πολυτελές sports car μοντέλο της μπορεί να καλύψει με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του 587 χλμ. Αυτή η τιμή αφορά στην έκδοση της Taycan με τον ένα ηλεκτροκινητήρα (απόδοσης 476 ίππων) σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Συγκεκριμένα, τη διαδικασία πραγματοποίησαν οι άνθρωποι της Porsche με τη συμμετοχή και 12 δημοσιογράφων του αυτοκινητικού Τύπου, οι οποίοι διάνυσαν τη διαδρομή από το Λος Άντζελες ως το Σαν Ντιέγκο και πίσω με μία φόρτιση.

Στη δοκιμή συμμετείχαν τέσσερις Taycan εφοδιασμένες με το πακέτο Performance Battery Plus, δηλαδή διέθεταν τις μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες με ονομαστική χωρητικότητα 94,3 kWh και πραγματική 83,7 kWh.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της δοκιμής οι οδηγοί κινήθηκαν με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Εκτός από τη δικίνητη Taycan, υπήρχαν η Taycan Turbo, η οποία διάνυσε 555 χλμ., η Taycan 4S (η οποία κάλυψε 552 χλμ.) και η Cross Turismo 4, η οποία κάλυψε 512 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Ο Κέβιν Γκίικ, αρχιμηχανικός και υπεύθυνος για την εξέλιξη του μοντέλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η δοκιμασία αυτονομίας στη Νότια Καλιφόρνια απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο πόσο αποτελεσματική είναι η επανασχεδιασμένη Taycan».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στη στρατηγική «fast travel» για την ηλεκτρική κινητικότητα. Δηλαδή, μεγάλη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες σε συνδυασμό με σύντομα διαλείμματα για ανεφοδιασμό με ενέργεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης