Ηλεκτρικό το νέας γενιάς Nissan Juke

Ηλεκτρικό το νέας γενιάς Nissan Juke

Η επόμενη γενιά του Nissan Juke προβλέπεται να είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που γνωρίζουμε.

230804171758_Nissan-Juke-1_6-Hybrid_I

Το πρωτότυπο Hyper Punk που παρουσίασε πρόσφατα η Nissan στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο ίσως επηρεάσει τα μελλοντικά της μοντέλα της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που νομίζουμε.

Πιο συγκεκριμένα, φήμες αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά του crossover μοντέλου Juke θα αποτελεί ένα «πάντρεμα» ανάμεσα στα ηλεκτρικά Leaf και Ariya.

Όσον αφορά το σχεδιαστικό μοτίβο του Hyper Punk, αναμένεται να αποτελέσει την κύρια επιρροή για την εικόνα της επόμενης γενιάς του Nissan Juke, με το B-SUV μοντέλο να μπαίνει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει στόχο να διαθέτει 19 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της μέχρι το 2030. Το Juke δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό το πρότζεκτ και μάλλον θα αποτελέσει το μικρότερο της οικογένειας.

Η Nissan δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα φωτογραφίες του αυτοκινήτου, οπότε η λεπτομερής σχεδίασή του παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Ωστόσο, υπολογίζεται ότι οι προβολείς LED και η συνολική σχεδίαση θα παρθούν από το πρωτότυπο Hyper Punk και θα τοποθετήσουν στο Juke. Παρόμοια, οι κοφτερές και αιχμηρές γωνίες του αμαξώματος, ίσως αποτελέσουν και αυτές μέρος του νέου σχεδιασμού.

Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αμάξωμα του επόμενου Juke, πιθανότατα να επιτρέψει στη Nissan να αυξήσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το KIA EV3.

Το κορεάτικο μοντέλο θα διαθέτει μπαταρίες στις 58 kWh και 77,4 kWh, οπότε οι Ιάπωνες πρέπει να διαθέτουν ανταγωνιστικό πακέτο στον ηλεκτροκινητήρα τους.

Οι λεπτομέρειες ως προς αυτό το κομμάτι του Juke δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πιθανολογείται πάντως ότι το νέο Juke θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, αλλά δεν αποκλείεται να διατεθεί και ως τετρακίνητο με δύο μοτέρ, όπως είναι το Nissan Ariya.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης