Το νέο πρόσωπο της Nissan

Το νέο πρόσωπο της Nissan

To ηλεκτρικό μέλλον της Nissan φαίνεται πως θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Ιαπωνικής εταιρίας.

Nissan_Concept__3_
Η Nissan υφίσταται σχεδιαστική μεταμόρφωση καθώς αγκαλιάζει ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, το οποίο σηματοδοτείται από την απομάκρυνση από την εμβληματική μάσκα V-Motion. Η χαρακτηριστική γρίλια, που υπάρχει σε διάφορα μοντέλα της Nissan από το 2010, σταδιακά μένει πίσω καθώς η εταιρεία στρέφεται προς τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία συχνά δεν απαιτούν παραδοσιακές γρίλιες. Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Nissan για την παγκόσμια σχεδίαση, Alfonso Albaisa, επιβεβαίωσε ότι το μοτίβο V-Motion δεν αποτελεί πλέον κεντρικό σημείο εστίασης για τη σχεδιαστική ομάδα. Ενώ ορισμένα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα της Nissan εξακολουθούν να διαθέτουν στοιχεία του σχεδιασμού V-Motion, τα νεότερα μοντέλα έχουν μετακινηθεί προς ένα διευρυμένο σχήμα V, που φαίνεται στο Ariya EV.
Η ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση οδήγησε τη Nissan να δώσει προτεραιότητα στην αποδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα μεγάλη έμφαση στο στιλ. Ο Albaisa υπογράμμισε την πρόκληση της εξισορρόπησης της αεροδυναμικής και της αισθητικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καινοτομία ώστε να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ξεχωριστά, πρωτοποριακά σχέδια. Η Nissan αναγνωρίζει ότι οι πελάτες επιθυμούν φρέσκα, τολμηρά σχέδια στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά ηλεκτρικών. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Nissan να παραμείνει μπροστά στην ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία, ικανοποιώντας παράλληλα τις απαιτήσεις των καταναλωτών που έχουν σε υψηλή προτεραιότητα το στιλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης