Ετοιμάζεται το Abarth 600e

Ετοιμάζεται το Abarth 600e

Το νέο ηλεκτρικό κεφάλαιο της Fiat σημαίνει και μια νέα εποχή για την Abarth η οποία φαίνεται πως ετοιμάζει τη σκληροπυρηνική έκδοση του νέου 600e

Fiat-600e_I
Έπειτα από την επίσημη παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου 600 -και με δεδομένη την εμπορική επιτυχία της αντίστοιχης έκδοσης του 500 στην Ευρώπη- τα στελέχη της Fiat έχουν βρει έναν νέο τρόπο να κάνουν την εταιρεία και πάλι πρωταγωνίστρια στα οχήματα των μικρών κατηγοριών. Όπως προκύπτει, το έπραξαν βασιζόμενοι στην ιστορία τους, γεγονός που σημαίνει ότι το ίδιο είναι δυνατόν να συμβεί και με την Abarth. Ήδη η τελευταία έχει δημιουργήσει το Abarth 500e ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες σκέψεις για την εξέλιξη και του Abarth 600e, δηλαδή της σπορ εκδοχής του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού crossover μοντέλου της.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το Abarth 600e πέραν της έκδοσης με έναν ηλεκτροκινητήρα υπάρχει το ενδεχόμενο να διαθέτει και μια ισχυρότερη με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.
Εφόσον εγκριθεί η εξέλιξη και παραγωγή του στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το Abarth 600e αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2025. Οι μπαταρίες του θα είναι αυτές που υπάρχουν στο Fiat 600e οι οποίες έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh (50,8 kWh πραγματική). Περισσότερα στοιχεία για το Abarth 600e αναμένονται στους προσεχείς μήνες.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης