Η Mercedes αναπτύσσει δίκτυο ταχυφορτιστών

Η Mercedes αναπτύσσει δίκτυο ταχυφορτιστών

Κάνοντας την αρχή στη Βόρεια Αμερική η Mercedes θα ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου ταχυφορτιστών που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030

Mercedes_Superchargers_Network__2_
Με τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz να μεγαλώνει διαρκώς, η απόφαση δημιουργίας ενός δικτύου ταχυφορτιστών μοιάζει πολύ λογική.
Έτσι λοιπόν η εταιρία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να έχει το δίκτυο φόρτισης σε πλήρη δυναμικότητα μέχρι το τέλος του 2030.
Η Mercedes-Benz θα έχει έναν ειδικό χώρο σε πόλεις και αστικά κέντρα με αυξημένο πληθυσμό αλλά ακόμα δεν διευκρινίζει πού ακριβώς. Ωστόσο λέει ότι ο Καναδάς και οι Η.Π.Α. πρόκειται να έχουν 400 σταθμούς φόρτισης λειτουργικούς έως το 2027, στους οποίους θα υπάρχουν συνολικά 2.500 θέσεις φόρτισης.
Το δίκτυο των ταχυφορτιστών στον Καναδά και στις ΗΠΑ, θα είναι μόνο η αρχή, μια και η Mercedes-Benz σκοπεύει να έχει παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 10.000 ταχυφορτιστές. Οι πρώτοι θα αρχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2023 και θα έχουν ισχύ φόρτισης έως και 350 kW, με την εικόνα τους να παραπέμπει στους αντίστοιχους της Tesla, της Audi και της BMW (ηλιακά πάνελ στις οροφές, χώροι αναμονής για τους οδηγούς, κλ.π.).
Οι πελάτες της μάρκας θα απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση μέσω μιας εφαρμογής που θα δίνει πρόσβαση σε μια πλατφόρμα κρατήσεων για προγραμματισμένη επίσκεψη και πιθανώς καλύτερες τιμές. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω, θα προχωρήσουν σε συνεργασία με άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, μιας και οι δίαυλοι με την Ionity (στην Ευρώπη) και την Electrify America (στις Η.Π.Α.) παραμένουν ενεργοί.
Κλείσιμο
Σε αυτό το χαρτοφυλάκιο συνεργατών, αναμένεται να μπει και η MN8 Energy, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ρεύματος από ηλιακή ενέργεια στην Αμερική και ιδιοκτήτης μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας. Το συνολικό κόστος ανάπτυξης θα μοιραστεί προφανώς ανάμεσα στα συνεργαζόμενα μέρη, με τη Mercedes-Benz να έχει ανακοινώσει ήδη μια επένδυση της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης