Το ονειρικό Cadillac InnerSpace Concept

Το ονειρικό Cadillac InnerSpace Concept

 Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας η Cadillac παρουσιάζει το αυτόνομο πρωτότυπο InnerSpace.

Cadillac-InnerSpace-Concept-1
Πρόκειται για ένα κουπέ που αντλεί έμπνευση από το παρελθόν της εταιρείας και δίνει την εικόνα του οράματός της για την αυτόνομη μετακίνηση.

Το InnerSpace περιγράφεται από την Cadillac ως ένα «δραματικό ηλεκτρικό και αυτόνομο πολυτελές όχημα δύο επιβατών». Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες αλλά το πρωτότυπο ξεχωρίζει από τη σιλουέτα του και από την κλειστή και φωτιζόμενη μάσκα που πλαισιώνεται από κάθετες μονάδες φωτισμού LED. Η καμπίνα των επιβατών, έχει από πάνω της μια καλύπτρα που μοιάζει με σφήνα και μια πανοραμική γυάλινη οροφή που ανοίγει προς τα επάνω, ταυτόχρονα με τις πόρτες για πιο άνετη είσοδο και έξοδο.



Τα καθίσματα περιστρέφονται προς τα έξω όταν ανοίγουν οι πόρτες. Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία είναι οι ψηφιακοί πλαϊνοί καθρέπτες, οι τεράστιοι τροχοί και το κεκλιμένο πίσω μέρος που είναι «κλειστό» και δεν έχει γυάλινη επιφάνεια.  Για τα λάστιχα του πρωτότυπου, η Cadillac έχει συνεργαστεί με τη Goodyear. Το δυνατό στοιχείο του InnerSpace, είναι όμως η καμπίνα των επιβατών, καθώς όπως σημειώνει η εταιρεία, «η τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης επιτρέπει στους επιβάτες να εστιάζουν στο ταξίδι τους αντί να οδηγούν».



Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Global Advanced Design και του Global Architecture Studio της GMBryan Nesbitt, δήλωσε ότι «με αυτά τα πρωτότυπα η εταιρεία δείχνει τα δικά της οράματα για την επόμενη δεκαετία και όχι μόνο, δείχνοντας τις δυνατότητες που παρέχει η ολοκληρωμένη προσέγγιση της General Motors στην τεχνολογία αυτόνομης κίνησης με στόχο έναν κόσμο με μηδενικές συγκρούσεις, μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κυκλοφοριακή συμφόρηση». Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε αντικρίσει τα τελευταία χρόνια...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης