Το διαχρονικό σήμα της Bugatti

Το διαχρονικό σήμα της Bugatti

Πολλά έχουν αλλάξει μέσα στα 110 χρόνια παρουσίας της Bugatti όμως υπάρχουν και αυτά που παραμένουν σταθερά στο πέρασμα του χρόνο όπως η ασυμβίβαστη φιλοσοφία των αυτοκινήτων της αλλά και η χειροποίητη λεπτομέρεια του σήματος σε κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί.

bugatti_badge
Τα μυστικά πίσω από το σήμα είναι αρκετά με το καθένα να έχει την δική του σημασία όπως για παράδειγμα το γεγονός πως το σήμα έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Ettore Bugatti ο οποίος και έδωσε ακριβείς εντολές για το μέγεθος, τις γωνίες αλλά και την προοπτική που θα πρέπει να έχει από κάθε γωνία θέασης. Σύμφωνα με την Bugatti το κόκκινο χρώμα στο σήμα συμβολίζει το πάθος και την απόδοση ενώ το λευκό στα γράμματα την ποιότητα και την λεπτότητα ενώ τα μαύρα αρχικά του Ettore Bugatti στην κορυφή του σήματος συνδέονται με την μεγαλοπρέπεια και το πείσμα. Από εκεί και πέρα οι 60 πέρλες περιμετρικά του σήματος λέγεται πως προέκυψαν από τις επιρροές της Art Nouveau η οποία κυριαρχούσε στις τέχνες στα τέλη του 19ου αιώνα.

Δεδομένο αποτελεί επίσης το γεγονός πως το σήμα θα είναι πάντα μεταλλικό και στην σύγχρονη ιστορία της Bugatti κατασκευάζεται αποκλειστικά από την γερμανική εταιρία Poellath στη Βαυαρία και φυσικά είναι χειροποίητο. Μάλιστα η εταιρία έχει κατασκευάσει ειδικά εργαλεία που χρειάζονται για να φτιαχτεί το σήμα της Bugatti ενώ η κατασκευή κάθε σήματος απαιτεί κατά μέσο όρο 10 ώρες. Τα γράμματα είναι φτιαγμένα από ασήμι και έχουν ύψος 2,1 χιλιοστών. Στο σμάλτο που χρησιμοποιείται στο σήμα δεν περιέχει κανένα τοξικό στοιχείο ενώ η ειδική θερμική επεξεργασία που χρησιμοποιείται βοηθά στη δημιουργία μιας τρισδιάστατης αίσθησης στην όψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης