Χρήστος Δ. Κατσάνος: Είναι αναγκαία η αλλαγή αντίληψης για τα θερμοκήπια

Χρήστος Δ. Κατσάνος: Είναι αναγκαία η αλλαγή αντίληψης για τα θερμοκήπια

Στο πλαίσιο συζήτησης για τις προστατευμένες καλλιέργειες και τη διατροφική τους αξία, ο Χρήστος Κατσάνος, Greenhouse & Farm Management Consultant, DKG Group αναφέρθηκε με πάθος και υπευθυνότητα στις προκαταλήψεις που ακολουθούν τα προϊόντα θερμοκηπίου, επιχειρώντας να καταρρίψει έναν από τους πιο διαδεδομένους διατροφικούς μύθους: ότι τα προϊόντα θερμοκηπίου είναι υποδεέστερα των υπαίθριων.

Χρήστος Δ. Κατσάνος: Είναι αναγκαία η αλλαγή αντίληψης για τα θερμοκήπια
Ξεκίνησε σημειώνοντας πως η κοινή αντίληψη θεωρεί τα θερμοκήπια ως μη-φυσικό τρόπο παραγωγής, οδηγώντας σε υποβάθμιση της αξίας των προϊόντων τους. «Δεν μιλάμε απλώς για αγροτικά προϊόντα», τόνισε, «αλλά για τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας». Εξήγησε ότι η παραγωγή σε θερμοκήπιο, με τον έλεγχο των περιβαλλοντικών συνθηκών, δεν αφαιρεί από το προϊόν τη θρεπτική του αξία. Αντιθέτως, πολλές φορές την ενισχύει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή