Αμυγδαλωτά Τσαγκάρη: Μια γλυκιά ιστορία 100 χρόνων στην Ύδρα
Αμυγδαλωτά Τσαγκάρη: Μια γλυκιά ιστορία 100 χρόνων στην Ύδρα
Αμυγδαλόψιχα, ζάχαρη, σιμιγδάλι και ανθόνερο: τα τέσσερα υλικά της χαράς σε ένα γλύκισμα χωρίς νεωτερισμούς και βαθμό δυσκολίας.
Συνήθως στη μνήμη μας ένας τόπος συνδέεται με ένα χαρακτηριστικό έδεσμα ή προϊόν. Στην περίπτωση της Ύδρας αυτό δεν είναι άλλο από τα φημισμένα αμυγδαλωτά. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νοητής διαδρομής που πρέπει να διασχίσει ο επισκέπτης προκειμένου να μπορεί να πει πως εξερεύνησε πλήρως το νησί και δοκίμασε ό,τι έχει να του προσφέρει. Είναι με σιγουριά το γλυκό του νησιού, ένα τοπικό προϊόν, το οποίο λειτουργεί και ως σήμα κατατεθέν για επισκέπτες αλλά και ντόπιους.
Το χαρακτηριστικότερο και πλέον ιστορικό μέρος για να δοκιμάσει κανείς τα συγκεκριμένα αμυγδαλωτά είναι το εργαστήριο – ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη. Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το μακρινό 1930, τότε υπό το όνομα Καφεζαχαροπλαστείο «Τα Κυβέλεια», στο κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πρόκειται για ένα μαγαζί-σημείο αναφοράς που επιμένει στον παραδοσιακό κατάλογο των προϊόντων του.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Το χαρακτηριστικότερο και πλέον ιστορικό μέρος για να δοκιμάσει κανείς τα συγκεκριμένα αμυγδαλωτά είναι το εργαστήριο – ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη. Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το μακρινό 1930, τότε υπό το όνομα Καφεζαχαροπλαστείο «Τα Κυβέλεια», στο κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πρόκειται για ένα μαγαζί-σημείο αναφοράς που επιμένει στον παραδοσιακό κατάλογο των προϊόντων του.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα