Τι είναι η σάλτσα Άιβαρ (+συνταγή)
Τι είναι η σάλτσα Άιβαρ (+συνταγή)
Η σάλτσα Άιβαρ (Ajvar) έχει καταγωγή από τη Σερβία, αλλά διαδόθηκε σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Το βασικό της υλικό είναι οι κόκκινες πιπεριές καρυκευμένες με αλατοπίπερο και σκόρδο. Συνήθως συναντάται σε πολλές παραλλαγές, οι οποίες μάλιστα φαίνεται να έχουν μια σταθερή αναλογία υλικών. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να την φτιάχνουμε με πιπεριές Φλωρίνης που της δίνουν μια ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα