Ντιέγκο Μαραντόνα: Το χέρι ενός κατώτατου Θεού
thanasoulas_dionisis

Διονύσης Θανάσουλας

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το χέρι ενός κατώτατου Θεού

Η τηλεοπτική κάμερα είναι αδυσώπητη, πόσο μάλλον όταν έχει απέναντι της, έναν ποδοσφαιρικό «Θεό» σαν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Μόνο που χθες το βράδυ το πρώην θρυλικό 10άρι της Εθνικής Αργεντινής, απέδειξε για πολλοστή φορά, ότι έχει καταντήσει ένα ανθρώπινο κουρέλι, το οποίο χάνει συνέχεια την επαφή με την πραγματικότητα.

Ράκος από τις καταχρήσεις στις οποίες έχει εντρυφήσει εδώ και δεκαετίες, ο Ντιέγκο «συνελήφθη» από την κάμερα να κοιμάται την ώρα που η Εθνική Αργεντινής έδινε τον αγώνα χωρίς αύριο, απέναντι στη Νιγηρία.

Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό, από τον άνθρωπο που είχε δηλώσει μετά το περίφημο γκολ με το χέρι κατά της Αγγλίας, ότι μπήκε από «το χέρι του Θεού».

Ήταν η κίνησή του μετά το δεύτερο γκολ του Ρόχο και την λήξη του ματς που λύτρωσε μια ολόκληρη χώρα από τον θρήνο ενός πρόωρου αποκλεισμού, να υψώσει τα μεσαία δάχτυλα των δύο χεριών του, προς τους οπαδούς της Νιγηρίας.

Όταν είσαι ο άνθρωπος που λάτρεψαν δισεκατομμύρια οπαδοί και όχι μόνο για τις μαγικές στιγμές που τους χάρισες, οφείλεις να είσαι τουλάχιστον προσεχτικός στις χειρονομίες σου.

Το κυριότερο όμως, είναι να ξέρεις ότι κάθε σου κίνηση καταγράφεται, επειδή είσαι ο Μαραντόνα, και όχι ένας άγνωστος οπαδός στην κερκίδα.

Οι τηλεοπτικές κάμερες αποτύπωσαν σε όλο της το μεγαλείο την κίνηση και τα γαλλικά του Ντιέγκο και δεν άργησαν να εμφανιστούν οι ανάλογες φωτό με τίτλους όπως «Τα δάχτυλα του Θεού» και άλλα συναφή.

Λίγα λεπτά μετά, ο υπέρβαρος Μαραντόνα κατέρρευσε κατά την αποχώρησή του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις, ως μια παχύσαρκη φιγούρα πλέον, του παλιού του εαυτού.

Το αλκοόλ, η κοκαϊνη και ποιος ξέρει τι άλλο έχουν μετατρέψει εδώ και χρόνια τον άνθρωπο που μεγαλούργησε στην Μπαρτσελόνα και πήρε μόνος του σχεδόν ένα παγκόσμιο κύπελλο το 1986, σε μια καρικατούρα που προκαλεί ενίοτε οίκτο.

Κλείσιμο
Χθες με τα όσα έκανε απέδειξε ότι η κατρακύλα του συνεχίζεται βγάζοντας προς τα έξω μια εικόνα, που μόνο θλίψη προκαλεί ή δίνει αφορμές για να ειπωθούν πολλά.

Οι φανατικοί του τον αποθέωσαν στα sosial media ανεβάζοντας την περίφημη φωτό με τα δύο μεσαία δάχτυλα υψωμένα και τον Ντιέγκο να βρίζει τους Νιγηριανούς.

Μόνο που αυτή την φορά δεν ήταν το χέρι του Θεού, αλλά τα χέρια ενός κατώτατου Θεού...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ