Η Ζωή που έφυγε...
thanasoulas_dionisis

Διονύσης Θανάσουλας

Η Ζωή που έφυγε...

Όταν η Ζωή Λάσκαρη ήταν σταρ είχα μόλις γεννηθεί. Δεν έζησα την τρέλα των αρσενικών γι' αυτή την ξανθιά κούκλα με το αψεγάδιαστο σώμα, που ήταν ο κρυφός πόθος των ανδρών όταν την έβλεπαν στην «Στεφανία» ή στον θρυλικό «Κατήφορο»

Την ταινία όπου ο Νίκος Κούρκουλος για να την εκδικηθεί την αφήνει γυμνή στον δρόμο και φεύγει με τα ρούχα της ενώ η ίδια περπατάει και προσπαθεί να σκεπάσει ένα από τα ωραιότερα κορμιά του ελληνικού σινεμά.

Το κακό όπως είχε πει η ίδια πολλές φορές είναι ότι σχεδόν όλοι οι άνδρες της ζωής της την έβλεπαν όχι σαν την Ζωή, αλλά σαν την σταρ Λάσκαρη, σαν το απόλυτο σύμβολο του σεξ, ειδικά στα 60's και τα 70's.

Γι' αυτό όταν την έβλεπαν να μαγειρεύει ή να κάνει δουλειές του σπιτιού, κάτι τους χάλαγε και την απομυθοποιούσαν.

Κλείσιμο
Το είχε πει και η ίδια άλλωστε, ότι για κάποιους έρωτες έπεσε στα πατώματα. «Έχω ερωτευθεί μέχρι θανάτου, έχω φάει κλωτσιές, έχω φάει κέρατο. Βλέπεις ερωτευόντουσαν την Λάσκαρη και όταν με έβλεπαν να τους περιποιούμαι κατέρρεε ο μύθος».

Κι όμως, ο μύθος της δεν κατέρρευσε ποτέ ουσιαστικά.

Παρόλο που όπως είχε δηλώσει όλοι της οι σύντροφοι την απάτησαν-δεν ξέρω πως μπορεί να έγινε αυτό με μια τέτοια γυναίκα για σύντροφο-προχώρησε στην ζωή της, κάνοντας πάντα αυτό που ήθελε.

Πέρυσι ερμήνευσε μια βιτριολική πεθερά σε μαι παράσταση που λάτρεψε, επειδή σήμανε την επιστροφή της στην κωμωδία και εξακολουθούσε να μην πεθαίνει για κοσμικές εξόδους.

Είχε ζήσει άλλωστε τις χρυσές εποχές με την «Κουίντα» στην Κυψέλη, την «Αθηναία» και αργότερα το θρυλικό «Εργοστάσιο», όπου καθόταν με την Αλίκη και τα έλεγαν, όσο δυνατή και αν ήταν η μουσική.

Την λάτρευε την ζωή η Λάσκαρη, που έφυγε στον ύπνος της, πιθανόν χωρίς να καταλάβει τίποτε, αφήνοντας πίσω της έναν μύθο που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Τόσο δύσκολα, όσο και οι θανατηφόρες καμπύλες της, αυτές που χαρήκαμε ουκ ολίγες φορές στις δραματικές ταινίες που σημάδεψαν την καριέρα της...                 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ