Η στιγμή που ένας δύτης παθαίνει black out από τη νόσο αποσυμπίεσης

Η στιγμή που ένας δύτης παθαίνει black out από τη νόσο αποσυμπίεσης

O συγκεκριμένος άνδρας έκανε το λάθος να ανέβει πολύ γρήγορα στην επιφάνεια και αν δεν ήταν ο φίλος του, θα το είχε πληρώσει πολύ ακριβά.

Η στιγμή που ένας δύτης παθαίνει black out από τη νόσο αποσυμπίεσης
Ένα λάθος που παραλίγο να αποβεί μοιραίο, έκανε ένας έμπειρος δύτης την ώρα που ψάρευε με έναν φίλο του.

Ο Μπεν είχε βουτήξει, χωρίς μπουκάλες οξυγόνου με ένα φίλο του στον Ωκεανό, κυνηγώντας ένα κοπάδι με ψάρι.

Περιμένοντας να έρθει η κατάλληλη στιγμή και να πατήσει την σκανδάλη του ψαροντούφεκου, ο χρόνος πέρασε και άρχισε να πιέζεται για να αναπνεύσει.

Έτσι, μόλις πέτυχε το στόχο του, άρχισε να ανεβαίνει γρηγορότερα από το προβλεπόμενο με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να μην αντέξει την πίεση και την έλλειψη οξυγόνου.

Ο άτυχος δύτης μόλις βγήκε στην επιφάνεια έπαθε black out, αδυνατώντας να μιλήσει και σχεδόν βούτηξε το κεφάλι του μέσα στο νερό, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του φίλου του που ήταν μαζί, συνήλθε αμέσως.

Μάλιστα, όταν του εξηγούσε την συμπεριφορά του, εκείνος αδυνατούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.

Freedive Spearfishing Black Out- Ben Choi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης