ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ονόμασε τον Ρον Κλέιν μελλοντικό προσωπάρχη της προεδρίας

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ονόμασε τον Ρον Κλέιν μελλοντικό προσωπάρχη της προεδρίας

«Η αξία του Ρον για μένα υπήρξε ανεκτίμητη τα πολλά χρόνια που δουλέψαμε μαζί», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του

ron_klain_joe_biden
Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε χθες Τετάρτη τον Ρον Κλέιν, έμπειρο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, συνεργάτη του επί σειρά ετών, για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, γνωστοποίησε ο ίδιος ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η αξία του Ρον για μένα υπήρξε ανεκτίμητη τα πολλά χρόνια που δουλέψαμε μαζί», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στον 59χρονο Κλέιν, τον άλλοτε προσωπάρχη του αντιπροέδρου Αλ Γκορ και του ίδιου του Μπάιντεν, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

«Η μακρά και πολυσχιδής εμπειρία του Ρον Κλέιν και η δυνατότητά του να συνεργάζεται με ανθρώπους όλων των πολιτικών οριζόντων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή με κρίση κι ενώνουμε εκ νέου τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.




Την είδηση ότι ο Μπάιντεν επέλεξε τον Κλέιν για το κορυφαίο αξίωμα, αντίστοιχο με αυτό του γενικού γραμματέα της προεδρίας στη Γαλλία, δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα New York Times, ενω οι Κλέιν στο Twitter ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές του και δήλωσε πως ειναι τίμη για τον ίδιο η εμπιστοσύνη του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.


Κλείσιμο


Ο Κλέιν, απόφοιτος της σχολής νομικής του Χάρβαρντ και συνεργάτης μεγάλης δικηγορικής εταιρείας για αρκετά χρόνια, ήταν εξάλλου το πρόσωπο στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα ανέθεσε τον συντονισμό των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης όταν μαινόταν η επιδημία του Έμπολα, που έπληξε κυρίως τη δυτική Αφρική, το 2014.

Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Κλέιν είναι το στέλεχος που αναλάμβανε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας των υποψήφιων των Δημοκρατικών για την προεδρία ενόψει των τηλεοπτικών ντιμπέιτ ήδη από την περίοδο του Μπιλ Κλίντον.



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός- Θεσσαλονίκη: Ζητούνται γιατροί, ΜΕΘ και εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Τι επιτρέπεται και τι όχι μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ

Κραυγή αγωνίας από τον φυλακισμένο και θετικό στον κορωνοϊό, «Mr International», Σάκη Δαρίβα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK