Κήπος - Μπαλκόνι

Κήπος - Μπαλκόνι

Πώς να αλλάξετε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας

Britney Spears: Βόλτα για φαγητό
Κήπος - Μπαλκόνι
Τώρα που φτάνει το καλοκαίρι οι Έλληνες έχουμε ένα απόλυτο πλεονέκτημα σε σχέση σχεδόν με κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ακόμα κι αυτές τις μεσογειακές. Ζούμε μεν σε πόλεις πνιγμένες στο τσιμέντο, αλλά σε κτίρια με μεγάλα μπαλκόνια, τουλάχιστον συγκριτικά με τα λιλιπούτεια ή απλώς ανύπαρκτα μπαλκόνια των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να μετατρέψουμε και τον... έξω χώρο του σπιτιού μας σε έναν χώρο που θα μας προσφέρει γαλήνη και ξεκούραση. Όσοι τυχεροί τώρα έχουν στη διαθέσή τους κήπο, τότε οι δυνατότητες που τους δίνονται είναι απείρως περισσότερες.

Κλείσιμο
Με κατάλληλες πρώτες ύλες, μικρές παρεμβάσεις και μικρό κόστος, κάθε μπαλκόνι του διαμερίσματος μπορεί να μετατραπεί σε έναν κήπο και κάθε κήπος σε μίνι-παράδεισο που θας χαρίσει στιγμές χαλάρωσης τα βράδια του καλοκαιριού.

Για μια ριζική μετατροπή χρειαζόμαστε βέβαια κάποιο μίνιμουμ μεφάλαιο, ενδεχομένως τη συμβολή ενός ειδικού και πάντως αρκετή προσωπική εργασία. Για μια πλήρη αλλαγή θα χρειαστούμε ειδική ξυλεία για τις κατασκευές, γλάστρες, φυτά, χώμα, φαναράκια, διακοσμητικά. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.

Αναλόγως του προσωπικού γούστου ενός εκάστου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα έπιπλα εξωτερικών χώρων ή έπιπλα από ρατάν, διαχωριστικά που να κλείνουν τα περιμετρικά ανοίγματα και γλάστρες, οι οποίες οριοθετούν χώρους και πάντως τραβάνε τα βλέμματα των ενοίκων και κόβουν τη θέα όσων παρείσακτων!

Το πώς θα διακοσμήσει κανείς τον κήπο ή το μπαλκόνι του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από τον ίδιο το χώρο έως το ποσό που θα διαθέσει κανείς. Το σίγουρο πάντως είναι πως μια ανακαίνιση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού μας είναι εξίσου σημαντική με αυτή των εσωτερικών χώρων...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης