Chief Stressed Officer;

Chief Stressed Officer;

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας από το Hellenic American College είναι αυτό που χρειάζεσαι

stress1
Το Hellenic American College προσθέτει ένα ακόμα επίκαιρο πρόγραμμα στις μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρει, το M.S. στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας (MSSHM). Το νέο πρόγραμμα σχεδίασε ο Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος, κορυφαίος στον κόσμο ειδικός στη βιολογία και στην ιατρική του στρες και ένας από τους 100 επιστήμονες βιοϊατρικής με τις περισσότερες αναφορές διεθνώς.

Η διαχείριση του οργανωσιακού στρες, η αυτοδιαχείριση του στρες με στόχο την αυτοβελτίωση, η αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η δόμηση ψυχικής ανθεκτικότητας, η παροχή βοήθειας σε τρίτους ως επαγγελματίας υγείας, ψυχολόγος, εκπαιδευτικός, HR κ.λπ. είναι ορισμένοι από τους λόγους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη παρακολούθησης του εν λόγω προγράμματος το οποίο προσφέρει υψηλού βαθμού εξειδίκευση, γνώση και πρακτικές δεξιότητες στο γνωστικό πεδίο της διαχείρισης του στρες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν προπτυχιακές σπουδές σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, life coaches, στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές, διατροφολόγοι, προπονητές, γυμναστές, σύμβουλοι ευεξίας, φυσικοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί είναι ορισμένοι από τους επαγγελματίες που μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος. Το γεγονός ότι το πρόγραμμα διεξάγεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο σε επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα ποικίλων πληθυσμιακών ομάδων και εθνικοτήτων και σε στελέχη υγείας που εργάζονται σε τουριστικούς προορισμούς.

Το πρόγραμμα συνδυάζει μαθήματα από τις βιοεπιστήμες και την ψυχολογία ώστε οι σπουδαστές να κατανοήσουν πλήρως τον μηχανισμό του άγχους και τον ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία και τις ασθένειες. Επιπλέον, παρέχει βαθιά γνώση της επιστήμης του άγχους και του ρόλου του σε χρόνιες μη μεταδοτικές και άλλες ασθένειες. Οι σπουδαστές εξοικειώνονται με εργαλεία που βοηθούν στον εντοπισμό και την αξιολόγηση του άγχους και αποκτούν τις πρακτικές δεξιότητες για την εφαρμογή τεκμηριωμένων μεθόδων διαχείρισής του για άτομα και ομάδες σε διάφορα περιβάλλοντα.

Οι διδάσκοντες είναι κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο των βιοϊατρικών επιστημών, της κλινικής ψυχολογίας, της διατροφής, της ψυχοθεραπείας και της διαχείρισης του στρες.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις ΗΠΑ από το Hellenic American University. Τα προγράμματα στην Αθήνα προσφέρονται από το Hellenic American College και οι απόφοιτοι λαμβάνουν πτυχίο από το Hellenic American University.

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και οι αιτήσεις είναι ανοιχτές. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε με το Γραφείο Υποδοχής & Ενημέρωσης Σπουδαστών τηλεφωνικά (2103680950) ή ηλεκτρονικά (admissions@hauniv.edu).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης