Γαλλία: Χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων διαδήλωσαν κατά της επιβολής ορίου ταχύτητας 80 χλμ/ώρα!

Γαλλία: Χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων διαδήλωσαν κατά της επιβολής ορίου ταχύτητας 80 χλμ/ώρα!

Οργή για τα κυβερνητικά σχέδια επιβολής περιορισμού του ορίου ταχύτητας στο δευτερεύον οδικό δίκτυο

Γαλλία: Χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων διαδήλωσαν κατά της επιβολής ορίου ταχύτητας 80 χλμ/ώρα!
Χιλιάδες μοτοσικλετιστές και οδηγοί αυτοκινήτων διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας για να διατυπώσουν την οργή τους για τα κυβερνητικά σχέδια επιβολής του ορίου ταχύτητας στα 80 χλμ/ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οργανώσεις μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν στο Παρίσι κατά του μέτρου που ανακοίνωσε την 9η Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ με στόχο τον περιορισμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Στο Παρίσι, 1300 μοτοσικλετιστές και 140 οχήματα, σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, συναντήθηκαν μπροστά από το Σατό ντε Βανσέν προτού κατευθυνθούν προς το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κλείσιμο
«Θέλουμε να διατυπώσουμε τη δυσαρέσκειά μας» είπε ο Ζαν Μαρκ Μπελοτί, ο συντονιστής της ομοσπονδίας μοτοσικλετιστών FFMC.

«Δεν θα σώσουμε ζωές με το να μειώσουμε την ταχύτητα» εκτίμησε. «Το αντίθετο, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην περίπτωση μιας προσπέρασης, καθώς όλα τα οχήματα θα κινούνται με την ίδια ταχύτητα. Ας μπει ένα τέλος σε αυτήν την καταπίεση σε βάρος των οδηγών».

«Ο Εντουάρ Φιλίπ πρέπει να ξανασκεφθεί τον οδικό του χάρτη» ήταν η άποψη του Πιερ Σασερέ, γενικού αντιπροσώπου της οργάνωσης οδηγών αυτοκινήτων «40 millions d'automobilistes», καλώντας τη γαλλική κυβέρνηση να «αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια των τροχαίων όπως την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης».

Στην Τουλούζη, περίπου 2200 μοτοσικλετιστές και 300 οχήματα- σύμφωνα με την αστυνομία- κινήθηκαν από την περιφερειακή οδό έως το κέντρο της πόλης.

Η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 80 χλμ/ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με αυτό το μέτρο θα σωθούν «350-400» ζωές κάθε χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης