Ρωσία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε «γυμνό» ημερολόγιο για... gay προπαγάνδα!

Ρωσία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε «γυμνό» ημερολόγιο για... gay προπαγάνδα!

Οι γυμνοί αθλητές του πανεπιστημίου Warwick προκάλεσαν την αντίδραση των αρχών

Ρωσία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε «γυμνό» ημερολόγιο για... gay προπαγάνδα!
Παγκόσμιο... φαινόμενο αποτελούν πλέον τα «γυμνά» ημερολόγια, ιδιαίτερα εκείνα πουν εκδίδονται από φοιτητές πανεπιστημίων, στη Ρωσία ωστόσο, το... γυμνό, όταν δεν αφορά κορίτσια, εκλαμβάνεται ως... gay προπαγάνδα. Το αυτό αποδείχθηκε από την απόφαση των αρμόδιων αρχών να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του «γυμνού» ημερολογίου που εξέδωσε το πανεπιστήμιο Warwick, στο οποίος απεικονίζονται ολόγυμνοι οι αθλητές που απαρτίζουν τα διάφορα τμήματά του.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους νομικούς του ρωσικού κράτους, οι εικόνες του ημερολογίου παραβιάζουν τους νόμους περί gay προπαγάνδας και ως εκ τούτου, θα πρέπει να μην κυκλοφορήσει, ώστε να αποφευχθεί η επιρροή του στον λαό της Ρωσίας.

Το πανεπιστήμιο Warwick ξεκίνησε την έκδοση ημερολογίου το 2009, προκειμένου να ενισχυθούν οι παροχές προς τους φοιτητές με τη συγκέντρωση χρημάτων. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο γεγονός, καθώς έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης.

Το συγκεκριμένο, ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό που «τιμωρήθηκε», καθώς από τα 23 συνολικά που έχουν εκδοθεί ενός του 2018, έξι απαγορεύθηκαν, καθώς εμπίμπτουν, όπως υποστηρίζουν οι ρωσικές αρχές, στους νόμους περί gay προπαγάνδας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης