Μπαλί: Φωτογραφίζονται ημίγυμνες με φόντο το ηφαίστειο
Απερίσκεπτοι τουρίστες βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους για να πλησιάσουν όσο πιο κοντά μπορούν στο ηφαίστειο Αγκουνγκ - Επιστρέφουν οι Έλληνες με προγραμματισμένες πτήσεις
Χωρίς ίχνος σοβαρότητας απέναντι σε ένα γεγονός που απειλεί όχι μόνο ζωές αλλά και το μέλλον των περίπου 4 εκατ. κατοίκων του εξωτικού Μπαλί, κάποιοι τουρίστες επιλέγουν την αυτοπροβολή και την διακωμώδηση του επικίνδυνου αυτού φαινόμενου με αντάλλαγμα μια χούφτα likes.
Τη στιγμή λοιπόν που οι τοπικές αρχές πασχίζουν να οργανώσουν διεξόδους διαφυγής για τον κόσμο που έχει χτίσει τα σπίτια του κοντά στο ηφαίστειο Αγκούνγκ, ορισμένοι... τολμηροί (για να μην τους χαρακτηρίσουμε αλλιώς), οργανώνουν εκδρομές προς την απαγορευμένη περιοχή του ηφαιστείου ευελπιστώντας να φτάσουν όσο πιο κοντά μπορούν προκειμένου να βγάλουν μια σέλφι με το «θηρίο που βρυχάται».
Κλείσιμο
«Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τέτοιες εικόνες ανοίγοντας τον υπολογιστή σου, με γελαστές φάτσες να φωτογραφίζονται με φόντο το ηφαίστειο τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός προσεύχεται για να αποτραπούν τα χειρότερα» λέει στο protothema.gr η Μαριλένα Βλατάκη, μόνιμος κάτοικος Μπαλί.
Μάλιστα, όπως λέει η κ. Βλατάκη, υπάρχει και μια κατηγορία τουριστών που καταφθάνουν στο Μπαλί τα τελευταία 24ωρα μόνο και μόνο για να καταφέρουν να δουν από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου, αδιαφορώντας για την πιθανότητα το ηφαίστειο να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όσον αφορά τους Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω του προσωρινού κλεισίματος του αεροδρομίου, κάποιοι απ’ αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν χθες με πτήση της Qatar Airways ενώ άλλοι έχουν προγραμματίσει να εγκαταλείψουν το Μπαλί τις προσεχείς ημέρες.
Ωστόσο στο νησί παραμένουν τα μέλη της μικρής ελληνικής κοινότητας, περίπου πενήντα συνολικά, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες η ηφαιστειακή δραστηριότητα φαίνεται να έχει καταλαγιάσει, αν και οι αρχές δεν ρίχνουν το επίπεδο συναγερμού ωσότου βεβαιωθούν ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.